Covid-19 aşısının üreticisi olan AstraZeneca, nadir görülen yan etkiler konusunda ilk kez resmi bir açıklamada bulundu. Şirket, Covid-19 aşısının ölüm ve ciddi yaralanmalara sebep olabileceğini kabul etti ve bu durumla ilgili mahkemeye açıklamalarda bulundu.

249

CORONA AŞISINI ÜRETEN ŞİRKET İTİRAF ETTİ

Corona virüsü salgınına karşı geliştirilen Covid-19 aşılarından birini üreten AstraZeneca, mahkemeye yanıt vererek aşının nadiren de olsa yan etkilere sebep olabileceğini belirtti. Bu itiraf, aşıyla ilişkilendirilen ölüm ve ağır yaralanmaların mahkemeye taşındığı bir dava sürecinde geldi.

Migren Atakları Yaz Aylarında Artıyor! Sıcak Havada Migrenle Nasıl Başa Çıkılır? Migren Atakları Yaz Aylarında Artıyor! Sıcak Havada Migrenle Nasıl Başa Çıkılır?

Depositphotos 453600292 Stock Ph

İLAÇ ŞİRKETİ KALP KRİZİ ,BEYİN KANAMASI ,HIZLI KANSER VAKALARININ VARLIĞINI KABUL ETTİ

İlaç şirketi, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği aşının düzinelerce vakada ölüm ve ciddi yaralanmalara neden olduğu iddialarıyla karşı karşıya. Avukatlar, aşının az sayıda aile üzerinde yıkıcı etkileri olan nadir bir yan etkiye neden olduğunu öne sürüyorlar.

254

Özellikle geçen yıl Nisan 2021'de aşıyı olduktan sonra yaşanan kan pıhtısı ve beyin kanaması sonucu kalıcı beyin hasarı oluşan Jamie Scott'un açtığı ilk dava, Covid-19 aşısının yan etkileriyle ilgili geniş kapsamlı bir değerlendirme sürecini başlattı.

Sinovac S Qwi Cover

AstraZeneca'nın bu açıklaması, Covid-19 aşılarının güvenliği ve yan etkileri konusunda dünya genelindeki tartışmalara ve değerlendirmelere ışık tutuyor. Bu gelişmeler, aşı üreticilerinin sorumluluğunu ve aşının kullanımıyla ilgili dikkatle incelenen noktaları bir kez daha gündeme getiriyor.

1620626000 11 Covid Vaccino Ansa