Kerem Aktürkoğlu İlk 11'de olacak mı? Kızılyıldız - Benfica maçı ne zaman, nerde, saat kaçta? Kızılyıldız - Benfica maçı hangi kanalda? Kerem Aktürkoğlu İlk 11'de olacak mı? Kızılyıldız - Benfica maçı ne zaman, nerde, saat kaçta? Kızılyıldız - Benfica maçı hangi kanalda?

Imane Khelif, Cezayirli bir amatör boksördür. Boks kariyerine uluslararası alanda tanınma şansı bulduğu 2018 AIBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası ile başlamıştır. Bu turnuvada ilk turda elenerek 17. sırada yer almıştır. Khelif, 2019 yılında Rusya'da düzenlenen AIBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda Cezayir'i temsil etmiş, ancak ilk turda Natalia Shadrina'ya karşı mağlup olarak 33. olmuştur.

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Sonrası

Imane Khelif, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda hafif sıklet kategorisinde Cezayir'i temsil etmiştir. Çeyrek finalde İrlandalı boksör Kellie Harrington'a yenilerek turnuvaya veda etmiştir. Ancak Khelif, 2022 IBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda önemli bir başarı elde etmiş ve Hollanda'dan Chelsey Heijnen'i yenerek finale yükselmiştir. Finalde İrlanda'dan Amy Broadhurst'a karşı mağlup olmuştur.

Diskalifiye ve Cinsiyet Tartışmaları

Mart 2023'te, 2023 IBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'ndaki altın madalya maçından kısa bir süre önce Imane Khelif, uygunluk kriterlerini karşılayamadığı gerekçesiyle diskalifiye edilmiştir. Diskalifiyenin, yüksek testosteron seviyeleri nedeniyle gerçekleştiği belirtilmiştir. Uluslararası Boks Birliği Başkanı Umar Kremlev, Khelif ve diğer sporcuların DNA test sonuçlarının "XY kromozomlarına sahip olduğunu" iddia etmiştir. Bu durum, Khelif'in cinsiyeti ve olimpiyat uygunluğu konusunda tartışmalara yol açmıştır. Khelif, Spor Tahkim Mahkemesi'ne itirazda bulunmuş, ancak itirazını geri çekmiştir.

2024 Paris Olimpiyatları

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), farklı kurallar kullanarak Imane Khelif'in 2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nda yarışmasına izin vermiştir. Khelif, bu etkinlik için gerekli tüm uygunluk ve tıbbi düzenlemelere uyduğunu doğrulamıştır.

Editör: Havva Andırır