Çiğköfte tarifi menülerin vazgeçilmezi. İyi bir çiğköftenin sırrı uzun süre yoğurmak ve kullanılan malzemeler. Özellikle kullanılan biber çok önemli. Yemek menüsünün yanında meze olarak sunulan çiğköfteyi evde yapmanız oldukça kolay. İşte adım adım çiğköfte tarifi ve malzemeleri...

Çiğköfte tarifi meze sevenler tarafından araştırılıyor. Peki, çiğköfte nasıl yapılır? Çiğköfteyi yapımı her yöreye göre değişse de bazı püf noktalar aynı kalıyor. Çiğköfte tarifinde en önemli püf nokta iyi yoğurmak ve kaliteli malzeme kullanmak. Sakız gibi bir çiğköfte tarifi için işte yapılması gerekenler...

ÇİĞKÖFTE TARİFİ MALZEMELER

-2 su bardağı ince sarı bulgur

-500 gr çekilmiş kuzu eti

-3 yemek kasığı biber salçası

-6 yemek kaşığı pul biber

-l Yarım kaşık karabiber

-1 tatlı kaşığı tuz

-6 diş sarımsak

-İnce doğranmış 1 orta boy kuru soğan

-İnce doğranmış 4 adet taze soğan

-İnce doğranmış l Yarım demet maydanoz

ÇİĞKÖFTE TARİFİ

Önce bulguru koyun. Kuru soğan salca, pul biber ve tüm baharatlar ile yoğurun ve bu sırada bir parça da buz ekleyin.

Malzemeler iyice yapışınca sarımsakları ekleyin. Daha sonra etimizi ilave edip tekrar bir 15 dakika yoğurun. Bu sırada ara sıra, azar azar soğuk su ve buz almayı unutmayın.

Antalya elektrik kesintisi 17 Mayıs ilçeler, elektrik gelecek mi, ne zaman? Antalya elektrik kesintisi 17 Mayıs ilçeler, elektrik gelecek mi, ne zaman?

Kıvamı sakız gibi olunca maydanoz ve taze soğanı da ekleyip yeşillikleri öldürmeden harmanlayın.

Daha sonra elimizi soğuk suya batırıp sekil verin, sıkımlayın. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsledikten sonra afiyetle yiyin.

71908200Bddd411Cb2F6 200220249A005Ca1

ÇİĞKÖFTENİN PÜF NOKTALARI

-Mutlaka Urfa salçası ve biberi kullanın.

-Sumut (simit) dediğimiz ince sarı bulgur en doğru sonucu verir.

-Kuzu etini mutfak robotunda karbonatla 3-4 kez çekin.

-Yoğurmak için paslanmaz çelik altı tırtıklı, genişçe leğeni tercih edin.

-Yoğururken eldiven tercih etmeyin.

-Buzla yoğurun.

-Ete karbonatla kıvam verin

-Et seçimin de ise kuzu eti tercih edilmelidir. Et de en önemli nokta iyice temizlenmiş ve sinirlerinden arınmış, çekilmiş et kullanmaktır. Temizlenmiş, sinirlerinden ayrılmış kuzu etini aldığınız gibi mutfak robotunda karbonatla 3-4 kez çekerseniz etiniz sakız gibi olur ve dağılmaz.

Tepsi deyip geçmeyin

Paslanmaz çelik altı tırtıklı, genişçe leğen olanları tercih edin. Eğer bakır leğen bulabilirseniz daha da güzel olur. Böylece köftenizi daha rahat yoğurup tüm ürünlerin birebirine harmanlanmasına izin vermiş olursunuz.

Yoğururken buz kullanın

54770Ecf72Cc46E0B2Bb 20022024686F3258

Bir çelik tas içerisinde yanınızda soğuk su ve buz bulundurun. Bir parça buz alıp yoğurun. (Buzla yoğurulan çiğköfte hem elinizin acısını alır hem de bulgurun şişmesini engeller)