Çankırı ilinde etkili olan ayaz, Abdulhalik Renda Mahallesi Taş Mescid Caddesi'nde bulunan Bademlik Camii'nin çifte minaresinden birini yıktı. Meteoroloji'nin sarı kodla uyarıda bulunduğu ilde, şiddetli rüzgar ve yağış etkili oldu. Olayda can kaybı veya yaralanan olmazken, minarenin üzerine yıkıldığı bir araç ve iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

4 Mayıs ne günü, ne oldu, tarihte bu gün neler oldu? 4 Mayıs ne günü, ne oldu, tarihte bu gün neler oldu?

Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, ayazı kaydeden vatandaşın görüntülerine minarenin yıkılma anı yansıyor. Minarenin devrilme anında ise vatandaşlar büyük panik yaşıyor.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Esen, "Zaten teyakkuz halindeydik. Ayaz olacağı belliydi ama bu kadar beklenmiyordu. Görmediğimiz yıkımlar gerçekleşti, şehir içinde ağaçlar devrildi. Belediyemize açık alanları tedbir amacıyla kapattık. Ekiplerimiz sahadalar. Diğer minarenin yıkılma tehlikesine karşı binalarımızı boşaltıyoruz. Allah muhafaza onların da üzerine yıkılabilir. Sahada tehlike oluşturan alanlar için vatandaşları sahada uyarıyoruz, sokağa çıkmamaları noktasında uyarıda bulunuyoruz" dedi.

Çankırı'da yaşanan bu olay, ayazın şiddetini ve doğaya karşı alınması gereken önlemleri bir kez daha hatırlatıyor. Vatandaşların can ve mal güvenliği için tedbiri elden bırakmamaları önem taşıyor.