BÜLENT AYTAÇ KİMDİR NERELİ KAÇ YAŞINDA MESLEĞİ NE?

Prof. Dr. Bülent Aytaç, 1957 yılında Muş'ta doğmuş, Türkiye'nin yetiştirdiği başarılı cerrahlardan biridir. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kariyerine Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda devam etmiştir. 1984 yılında Genel Cerrahi Uzmanı ünvanını almıştır. Askerlik hizmetini Gölcük Deniz Hastanesi'nde yerine getirmiş ve daha sonra Sağlık Bakanlığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde mecburi hizmet görevini üstlenmiştir.

Kariyeri boyunca çeşitli önemli görevlerde bulunan Bülent Aytaç, 1990 yılında Doçent unvanını almıştır. Ankara Devlet Demir Yolları Hastanesi'nde Başhekimlik Yardımcılığı görevinden sonra, aynı hastanenin Başhekimliği görevini üstlenmiş ve 2003 yılına kadar bu görevde bulunmuştur. 2003 yılından itibaren Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2011 yılından beri aynı anabilim dalının başkanlığını yürütmektedir.

BÜLENT AYTAÇ EVLİ Mİ KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Prof. Dr. Bülent Aytaç'ın alanıyla ilgili birçok ulusal ve uluslararası dergide bilimsel yayınları bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk sahibi olan Aytaç, İngilizce dilini iyi derecede bilmektedir.

18 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Aytaç görevden alınmıştır.