Buket Özgünlü, Ankara'da yaşayan ve sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla tanınan bir hayvanseverdir. 11 yıl önce sokak hayvanlarını beslemeye başlayan Özgünlü, 2019 yılında Yaşama Tutunan Patiler Derneği'ni kurarak hayvanlar için daha organize bir şekilde çalışmaya başlamıştır.

Buket Ozgunlu1

Gıda firmasında işletme müdürü olarak çalışırken yaptığı birikimleri, dernek üyeleri ve bağışçıların desteğiyle Gölbaşı'nda 20 dönüm arazi üzerine bir barınak inşa etti. Özgünlü, farklı illerden getirilen engelli köpeklerin bakımını üstlenmekte ve onların yaşam kalitesini artırmak amacıyla çeşitli projeler yürütmektedir.

Kuduz Kopekleri Ankara Ya Tasimi

Buket Özgünlü Neden Tutuklandı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Buket Özgünlü hakkında "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" ve "sahipli hayvana işkence" suçlarından iddianame düzenlenmiş ve dava açılmıştır. Özgünlü, Şanlıurfa'da kuduz karantinasına alınan 35 köpeği kaçırarak Ankara'ya getirmekle suçlanmıştır. Bu durum, Ankara Valiliği tarafından ihbar kabul edilerek ilgili birimler teyakkuza geçirilmiş ve Özgünlü hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

Wxua B1H Cp Eivu Fh7Pa3 B0G

Özgünlü, belediye yetkilileri tarafından verilen onayla köpekleri sahiplendiğini ve köpeklerin kuduz olsaydı böyle bir şeye izin verilmeyeceğini iddia etmiştir. Ancak, Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesi, hazırlanan iddianameyi kabul etmiş ve dava süreci başlamıştır.

6668A845Ecdf8626-1

Kuduz Köpek Olayı Nedir?

Ankara Valiliği, kuduz hastalığı taşıyan köpeklerin kente getirildiğine dair iddiaları ihbar kabul ederek harekete geçmiştir. Bu bağlamda, köpekleri getiren kişilerin yakalanarak gözaltına alındığını ve haklarında yasal işlemlere başlanıldığını açıklamıştır. Buket Özgünlü, bu olayın ardından gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştır. Olay, sosyal medyada ve haberlerde geniş yankı bulmuştur.

528

Özgünlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, köpeklerin kuduz karantinası ilan edilen bölgeden alınmadığını, belediyeye ait hayvan barınağından sahiplendiklerini ve belediye tarafından verilen belgelerin ellerinde olduğunu iddia etmiştir. Ancak, iddianameye göre bu köpeklerin kuduz karantinasına alınan bir bölgeden kaçırıldığı belirtilmiştir.

HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 13 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 13 Eylül 2024 HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 13 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 13 Eylül 2024

6666F7958762Ea935C90Ea01

Buket Özgünlü, hayvansever kimliği ve hayvanlara yönelik çalışmaları ile tanınan bir isimdir. Ancak, kuduz köpek olayı nedeniyle yasal sorunlar yaşamış ve tutuklanmıştır. Bu olay, hem hayvan hakları savunucuları arasında hem de kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştır. Yasal sürecin nasıl sonuçlanacağı ve Özgünlü'nün savunmasının ne kadar etkili olacağı merak konusudur.

Editör: Ali Çakar