Yangın Ne Zaman ve Nerede Başladı?

Muğla'nın Bodrum ilçesi Pınarlıbelen Mahallesi'nde çıkan orman yangını, saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle başladı. Bölgedeki rüzgar nedeniyle alevler kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Rüzgarın sürekli yön değiştirmesi ise yangın söndürme ekiplerinin müdahalesini zorlaştırdı.

Bursa'da Makilik Alanda Çıkan Yangın0220

Yangın Söndürme Çalışmaları Nasıl İlerliyor?

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor. Havadan 12 helikopter ve 10 uçak ile karadan 39 arazöz, 16 su tankeri, 5 dozer ve 305 personel ile söndürme çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki birçok kurum ve vatandaş da destek veriyor. Yangının çıkışından itibaren 7 saat geçmiş olmasına rağmen alevler henüz kontrol altına alınamadı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Güney kimdir? Yavuz Güney aslen nereli, kaç yaşındaydı? Yavuz Güney nerede Şehit oldu? Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yavuz Güney kimdir? Yavuz Güney aslen nereli, kaç yaşındaydı? Yavuz Güney nerede Şehit oldu?

Orman Yangınımuğlavalisi

Vali İdris Akbıyık'ın Açıklamaları Neler?

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Akbıyık, yangının 2024 yılının en ciddi yangınlarından biri olduğunu belirterek, "Bodrum'a, Muğla'ya büyük geçmiş olsun. Ülkemize büyük geçmiş olsun. Şu anda yerleşim yerleri için bir tehlike yok. Ancak yangının tam anlamıyla kontrol altına alındığını söylemek mümkün değil" dedi. Akbıyık, yangının yayılmasının engellendiğini ve sabaha kadar söndürme çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Orman Yangını Diyarbakır Mardin (3)

Yangının Çıkış Nedeni Belli Oldu mu?

Yangının çıkış nedeni henüz tespit edilemedi. Vali Akbıyık, jandarmanın yangının çıkış nedenini araştırdığını ve incelemelerin devam ettiğini söyledi. İlk tahminlere göre yaklaşık 100 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtiliyor. Bu alanın içerisinde zeytinliklerin de bulunduğu ifade edildi.

Sarıyr Orman Yangını

Yangının Kontrol Altına Alınması İçin Hangi Önlemler Alındı?

Yangın bölgesinde yol olmadığı için dozerlerle yol açma çalışmaları yapılıyor. Ekipler, metrelerce itfaiye hortumu taşıyarak karadan müdahaleyi sürdürüyor. Vali Akbıyık, bölgedeki orman personelini ve diğer kurumlardan gelen çalışanları tebrik ederek, "Burada görev yapan tüm orman personelini, jandarmalarımızı ve diğer personellerimizi tebrik ediyorum. İnşallah sabaha kadar yangını kontrol altına alacağız" dedi.

Editör: Murat Serdar Yıldız