Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi kapsamında, Bingöl Vali Yardımcılığı görevine Fahri Onay atanmıştır. Bu karar ile birlikte Erzurum Olur Kaymakamı olan Fahri Onay, yeni görevine başlamıştır.

Fahri Onay Kimdir?

1991 yılında Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde doğan Fahri Onay, ilk öğrenimini Köprübaşı’nda tamamladıktan sonra ortaöğretim eğitimini Araklı ilçesinde aldı. Lise eğitimini Of Hacı Mehmet Bahattin Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamlayan Onay, ardından Bartın Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oyun Platformlarının Gençler Üzerindeki Zararlı Etkilerini Vurguladı! Şiddet ve Sapkın Akımlar Nasıl Teşvik Ediliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oyun Platformlarının Gençler Üzerindeki Zararlı Etkilerini Vurguladı! Şiddet ve Sapkın Akımlar Nasıl Teşvik Ediliyor?

Görev Geçmişi ve Deneyimi

Kaymakamlık sınavını kazanarak 2017 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine adım atan Fahri Onay, Gümüşhane ve Ordu illerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. Samsun, Konya ve Emirgazi ilçelerinde kaymakam vekilliği yapmasının ardından İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen Mülkiye Teftiş stajını tamamladı ve dil eğitimi için İngiltere'nin Leicester kentinde bulundu.

Görev Süreci ve Yeni Ataması

Fahri Onay, 2020 yılında 106. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu başarıyla tamamladıktan sonra çeşitli ilçelerde görev yapmış ve 2022 yılında Olur ilçesine atanarak buradaki görevine başlamıştır. Evli olan Fahri Onay, İngilizce dil bilgisine sahiptir.

Editör: Havva Andırır