Gedson Fernandes, futbol kariyeriyle adından söz ettiren genç yeteneklerden biridir. 9 Ocak 1999 tarihinde São Tomé ve Príncipe Demokratik Cumhuriyeti'nde doğan Fernandes, aslen Portekiz kökenlidir. Peki, Gedson Fernandes'in futbol hayatı nasıl şekillendi?

Kariyerinin Başlangıcı ve Benfica Dönemi

Futbola 2008 yılında SC Frielas takımında başlayan Gedson Fernandes, kısa sürede yeteneğiyle dikkat çekti ve SL Benfica'nın genç takımına transfer oldu. 2017 yılında Benfica B takımına yükselen Fernandes, burada gösterdiği performansla 2018-19 sezonunda Benfica'nın A takımına dahil oldu. Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe karşısında attığı golle dikkatleri üzerine çekti.

Uluslararası Deneyim ve Kiralamalar

Gedson Fernandes'in kariyerinde önemli bir dönüm noktası, 2020 yılında Tottenham Hotspur'a kiralık olarak transfer olmasıydı. İngiltere Premier League'de forma giyen Fernandes, burada da yeteneğini sergiledi. Ardından 2021 yılında Galatasaray'a kiralık olarak transfer oldu ve Türkiye'deki futbol deneyimine başladı.

Kerem Aktürkoğlu İlk 11'de olacak mı? Kızılyıldız - Benfica maçı ne zaman, nerde, saat kaçta? Kızılyıldız - Benfica maçı hangi kanalda? Kerem Aktürkoğlu İlk 11'de olacak mı? Kızılyıldız - Benfica maçı ne zaman, nerde, saat kaçta? Kızılyıldız - Benfica maçı hangi kanalda?

Sonraki Durağı: Türkiye Süper Lig

2022 yılında Çaykur Rizespor'a kiralanan Fernandes, burada da performansını gösterdikten sonra 2022-2023 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş forması altında Türkiye Süper Lig'indeki kariyerine devam ediyor.

Milli Takım Kariyeri

Gedson Fernandes aynı zamanda Portekiz milli takımının çeşitli genç yaş kategorilerinde forma giydi. U-15, U-16, U-17, U-19 ve U-21 kategorilerinde Portekiz'i temsil eden Fernandes, milli formayla da başarılı performanslar sergiledi.

Editör: Havva Andırır