Victoria's Secret meleği Bianca Balti kimdir, kaç yaşında? Bianca Balti'nin hastalığı ne? Victoria's Secret meleği Bianca Balti kimdir, kaç yaşında? Bianca Balti'nin hastalığı ne?

Sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve Beril Talu’nun, Ponzi sistemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiaları hakkında savcılığın ceza talebi belirlendi. Çiftin, 13 mağduru toplam 3 milyon 17 bin lira dolandırdığı öne sürüldü. İddialara göre, Talu çiftinin dolandırıcılık faaliyetleri, bir Ponzi sistemine dayalı düzenekle gerçekleştirildi.

Dolandırıcılık İddialarının Ayrıntıları Nedir?

Kıvanç ve Beril Talu’nun, sosyal medyada 'Var Böyle Tipler' isimli hesapları aracılığıyla büyük bir takipçi kitlesine ulaştığı bilinmektedir. Çiftin, reklam projeleri vaadiyle yaklaşık 100 milyon lira vurgun yaptığı iddia edilmişti. Bu iddiaların ortaya çıkmasının ardından, çiftin Gürcistan'a kaçtığı, ancak kısa sürede geri döndüğü belirtilmişti. Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin mağdurlardan aldıkları parayı gizli bir Ponzi sistemine dahil ettikleri ve bu sistem aracılığıyla yeni girenlerden aldıkları parayla eski yatırımcılara ödeme yaptıkları ifade edildi.

Talu

Başsavcılık Ne Talep Ediyor?

Başsavcılık, Kıvanç Talu, Beril Talu ve Beril Talu’nun babası Ertan Koç’un, 13 mağduru toplam 3 milyon 17 bin lira dolandırdığını ve bu parayı geri ödemediğini belirledi. Savcılık, tutuklu sanıklar Kıvanç Talu ve Beril Talu ile tutuksuz yargılanan Ertan Koç hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 195’er yıla kadar hapis cezası talep etti.

İddianamenin İçeriği ve Süreç

İddianamede, şüphelilerin Ponzi sistemini bir dolandırıcılık aracı olarak kullanarak, yatırımcılardan aldıkları parayı sistemin ilk aşamasındaki yatırımcılara ödedikleri detaylandırıldı. Bu tür sistemlerin, genellikle yeni yatırımcıların paralarıyla eski yatırımcılara ödeme yaparak sürdürüldüğü ve zamanla çökme riski taşıdığı vurgulandı.

Editör: Havva Andırır