Amasya Valiliğine atanan Önder Bakan kimdir? Vali Önder Bakan aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu? Amasya Valiliğine atanan Önder Bakan kimdir? Vali Önder Bakan aslen nereli, kaç yaşında ve hangi görevlerde bulundu?

1991 yılında Elazığ'da dünyaya gelen Muhammed Taha Canpolat, ilk ve orta öğrenimini Elazığ'da tamamladıktan sonra üniversite eğitimine Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde devam etti. Burada Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Canpolat, eğitim hayatını 2014 yılında başarıyla tamamladı.

Kariyerindeki Gelişim

Muhammed Taha Canpolat, kamu yönetimi alanında başarılı bir kariyer yolu izlemiştir. İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu sınavı kazanarak 2018 yılında kaymakam adayı olarak göreve başladı. Trabzon il merkezi ve Kocaeli/Kandıra ilçesindeki staj süreçlerinin ardından Kars Akyaka, Malatya/Doğanşehir ve Malatya/Akçadağ ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Bu süreçte Mülkiye Müfettişi refakatinde Kütahya'da teftiş stajını tamamladı ve yurtdışında İngiltere'nin Manchester Metropolitan Üniversitesi'nde eğitim aldı.

Görev Yeri ve Atamaları

Muhammed Taha Canpolat'ın görev sürecindeki önemli bir dönüm noktası, 2021 yılında Sarıcakaya Kaymakamlığı'na atanması oldu. Ardından 2022 yılında Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Mardin Vali Yardımcılığı'na atanarak bu göreve getirilen Canpolat, Mardin'de yeni bir idari görev üstlenmiş oldu.

Özel Hayatı

Evli olan Muhammed Taha Canpolat, özel hayatını kamudaki göreviyle başarıyla dengelemektedir.

Editör: Havva Andırır