Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sason ilçe Kaymakamı değişti. Bingöl Yedisu Kaymakamı Furkan Başar, yeni görev yeri olarak Batman'ın Sason ilçesine atanmıştır. Bu değişiklik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile duyurulmuştur.

Furkan Başar Kimdir?

Furkan Başar, İstanbul doğumlu olup orta öğrenimini Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Akademik kariyerine Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye bölümünde başlayan Başar, 2017 yılında Maliye Bakanlığı'nda Gelir Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 106. Dönem Kaymakam Adayı olarak Tekirdağ Valiliği'nde göreve başlamıştır. Kariyerinde Çanakkale'nin Lapseki ilçesi, Kütahya'nın Şaphane ve Hisarcık ilçelerinde vekalet stajları yapmış ve teftiş stajını Manisa'da tamamlamıştır. Yurt dışı stajını ise İngiltere'de Manchester Metropolitan Üniversitesi'nde yabancı dil eğitimi alarak gerçekleştirmiştir.

AK Parti MKYK üyesi Ömer Serdar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne? AK Parti MKYK üyesi Ömer Serdar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne?

Sason İlçe Kaymakamı Olarak Göreve Başladı

Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Sason ilçe Kaymakamlığı'na atanan Furkan Başar, 25 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla görevine başlamıştır. İyi derecede İngilizce bilen Başar, evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: Havva Andırır