KYK Burs ve Kredi Başvuruları İçin 2024 Takvimi Açıklandı mı? Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Bursları Başvuru Tarihleri ve Detayları KYK Burs ve Kredi Başvuruları İçin 2024 Takvimi Açıklandı mı? Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Bursları Başvuru Tarihleri ve Detayları

Üniversite adayları için beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci nihayet başladı. Bu yılın YKS tercih dönemi, 25 Temmuz'da başladı ve 2 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre adaylar, YKS sonuçlarına göre belirledikleri sıralamalarına göre üniversite ve bölüm tercihlerini yapacaklar.

YKS  Üniversite Bölüm Tercihi Nasıl Yapılır? 

YKS tercih süreci, adayların sınav sonuçlarına ve geçen yılın tercih sıralamalarına göre şekilleniyor. Adaylar, YÖK Atlas verilerini inceleyerek tercihlerini belirlerken geçen yılın sıralamalarını dikkate almalıdırlar. Bu yıl adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecekler ve tercihlerini yaparken sadece puan endişesi değil, gerçek ilgi ve yeteneklerini de göz önünde bulundurmalıdırlar.

YKS Tercih Kılavuzu ve YÖK ATLAS

YKS tercih kılavuzu, adaylara yol gösterecek bilgiler sunuyor. Adaylar, tercihlerini belirlerken hangi bölümlere yönelmeleri gerektiğini ve nasıl bir sıralamaya dikkat etmeleri gerektiğini bu kılavuzdan öğrenebilirler. Ayrıca YÖK ATLAS üzerinden erişilebilen tercih sihirbazı, adaylara tercih sürecinde önemli bir rehberlik sunuyor. YKS tercih robotuna erişmek için YÖK ATLAS'ın (https://yokatlas.yok.gov.tr/tercih-sihirbazi-t4.php) adresini ziyaret etmeleri yeterli olacaktır.

Editör: Havva Andırır