İYİ Parti'nin önde gelen isimlerinden Bahadır Erdem, partiden ayrıldığını duyurdu. 24 Nisan 1966 İstanbul doğumlu olan Erdem, partide Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak önemli roller üstlendi. Ancak, 10 Kasım 2023'te partiden ayrılma kararı aldı.

20 bin öğretmen ataması (2024) başvurusu ne zaman? Öğretmen atama tarihi netleşti! 20 bin öğretmen ataması (2024) başvurusu ne zaman? Öğretmen atama tarihi netleşti!

BAHADIR ERDEM KİMDİR?

Erdem, öğrenim hayatını TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden lisans derecesi aldı. Akademik kariyerine de önem veren Erdem, aynı üniversiteden özel hukuk alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamladı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Milletlerarası Özel Hukuk Ana Bilim Dalı'nda profesör unvanıyla göreve başladı ve halen bu görevini sürdürmektedir.

Bahadır Erdem'in İYİ Parti'den ayrılma kararı, parti içinde ve Türk siyasetinde önemli bir gündem maddesi olarak değerlendiriliyor. Ancak, ayrılma kararının ardındaki nedenler hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Erdem'in bundan sonraki siyasi ve akademik kariyerinde nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu olarak değerlendiriliyor.