12 Nisan 1968 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Yeşim Salkım, Türk şarkıcı, oyuncu ve müzik prodüktörüdür. Müzisyen Dursun Salkım’ın kızı olarak sanatla iç içe bir hayat sürmüştür. Saint Benoît Fransız Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü'nde eğitim görmüştür.

Kariyer Başlangıcı ve Müzik Yaşamı

Yeşim Salkım, müzik kariyerine 1994 yılında çıkardığı ilk albümü "Hiç Keyfim Yok" ile adım atmıştır. Albümdeki "Son Sigara", "Ben Yoldan Gönüllü Çıktım" ve "Hiç Keyfim Yok" gibi parçalarla tanınmıştır. 1995 yılında çıkardığı "Ferman" albümü ile müzik kariyerini sürdürmüş ve "Deli Mavi", "Yeniden Başlasın" gibi şarkılarla dikkat çekmiştir.

Oyunculuk Kariyeri

Yeşim Salkım, 1996 yılında "Eşkıya" filmi ile oyunculuk kariyerine başlamıştır. İlk filmindeki Emel karakteriyle büyük beğeni toplamıştır. "Şarkıcı" filmi ile 2001 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Özel Hayatı ve Evlilikleri

Yeşim Salkım, ilk evliliğini 1989 yılında Mustafa İmre ile yapmış ve 1990 yılında kızı Gizem dünyaya gelmiştir. Hakan Uzan ile olan evliliği ve İlker İnanoğlu ile kısa süreli evliliği de medyada geniş yer bulmuştur. 1997 yılında Yeşil Müzik isimli plak şirketini kurmuş, Hilal Cebeci, Cenk Eren gibi sanatçıları müzik piyasasına kazandırmıştır. 2011 yılında Hakan Eratik ile evlenmiş ve 9 Nisan 2011'de kızı Ada doğmuştur.

Ödüller ve Albümleri Neler?

Yeşim Salkım’ın elde ettiği ödüller arasında 2001 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü ve Magazin Gazetecileri Derneği tarafından verilen En İyi Pop Müzik Kadın Yıldız ödülü bulunmaktadır. Albümleri arasında "Hiç Keyfim Yok" (1994), "Ferman" (1995), "Yoktan Geliyorum" (1997), "Ayna" (2005) ve "Bizim Şarkımız" (2012) gibi önemli çalışmaları yer almaktadır.

Tiyatro ve Filmografi

Yeşim Salkım, tiyatro sahnesinde de performans göstermiştir. Oynadığı tiyatro oyunları arasında "Casablanca" (2007) ve "Bizim Şarkımız" (2012) bulunmaktadır. Film ve dizilerdeki rollerine bakıldığında, "Arıza" (2020), "Evlat Kokusu" (2017), "Kocamın Ailesi" (2014) ve "Huzur Sokağı" (2012) gibi projelerde yer aldığı görülmektedir.

Televizyon Programları

Yeşim Salkım, "Yeşim Salkım ile Şeffaf Masa" adlı programı ile televizyon ekranlarında da boy göstermiştir. Ayrıca, "Bir Dilek Tut", "Kadınlar ve Erkekler", "Yaş 15" gibi programlarda da yer almıştır.

Yeşim Salkım, çok yönlü yeteneği ve başarılı projeleriyle Türk müziğinde ve sinemasında önemli bir yere sahiptir.