Vural Çelik, 18 Mart 1973 tarihinde Ankara'da doğmuş, Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur. Aslen Ordulu olan Çelik, ortaokul ve lise yıllarında yetenekleriyle dikkat çekmiş, taklit yeteneğiyle çevresindeki herkesin beğenisini kazanmıştır. 1989 yılında Levent Kırca Tiyatrosu'na başvurarak profesyonel oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Sonrasında Yasemin Yalçın'ın tiyatrosunda çalışmış ve burada sanat yönetmeni Selahattin Taşdöğen ile birlikte görev almıştır. Bu süreçte, Necati Akpınar ile tanışarak organizatörlük alanında deneyim kazanmış, daha sonra Yılmaz Erdoğan’ın BKM oyuncusu olarak sahne almıştır.

Hayat Devam Ediyor dizisinin Hayat'ı Meltem Miraloğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Hayat Devam Ediyor dizisinin Hayat'ı Meltem Miraloğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Hangi Dizilerde Rol Aldı?

Vural Çelik, özellikle 2004-2008 yılları arasında yayınlanan ve senaristi Gülse Birsel olan "Avrupa Yakası" dizisinde canlandırdığı Kubilay karakteri ile tanınmıştır. Bu dizide Gazanfer Özcan, Hümeyra ve Levent Üzümcü gibi önemli isimlerle birlikte rol almıştır. Ayrıca, 2012-2014 yılları arasında Birol Güven'in senaristliğini üstlendiği "Seksenler" dizisinde Niyazi karakteriyle izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

Vural Çelik

Vural Çelik Neden Hayatını Kaybetti?

Vural Çelik'in ölüm haberi, 17 Ekim 2024 tarihinde duyuruldu. 51 yaşındaki sanatçının, uzun bir süre sağlık sorunları ile mücadele ettiği biliniyordu. Ancak, kesin ölüm nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Çelik'in hayatını kaybetmesi, sanat dünyasında büyük bir üzüntü yarattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, bu durumu sosyal medya üzerinden duyurarak "Maalesef Vural’ı kaybettik. Çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Editör: Havva Andırır