Kasım celp döneminde silah altına alınacak yükümlülerin askerlik yerleri ile ilgili merak edilen tarihler netleşti. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, askerlik sınıflandırma sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Peki, askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Askerlik Yerleri Hangi Tarihte Açıklanacak?

Kasım celp dönemi askerlik sınıflandırma sonuçları 31 Ekim 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden erişime açılacaktır. Bu tarihten itibaren yükümlüler, hangi kışlada ve birliğe atanacaklarını öğrenebilecekler.

Askerlik Yerleri Nasıl Öğrenilir?

Askerlik yerlerini öğrenmek isteyen yükümlüler, www.turkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirler. "Kurumlar" başlığı altında bulunan Milli Savunma Bakanlığı bölümünden "Er Sınıflandırma, Yedek Astsubay, Yedek Subay ve bedelli sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" hizmetlerini kullanarak askerlik bilgilerine ulaşmaları mümkündür.

Fethullah Gülen’in Ölümüyle İlgili Tartışmalı İddialar Gündemde: “Örgüt Yöneticileri, Gülen’in Ölümünü Üç Gün Süresince Neden Gizledi?” Fethullah Gülen’in Ölümüyle İlgili Tartışmalı İddialar Gündemde: “Örgüt Yöneticileri, Gülen’in Ölümünü Üç Gün Süresince Neden Gizledi?”

Kullanıcılar, sayfanın üst bölümünde yer alan "Hizmet Adı" kutucuğuna "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" veya "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" ifadelerini yazarak ilgili linke tıklamalıdır. Ardından, "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu" ya da "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" butonuna tıklayarak askerlik yerleri bilgisine ulaşabilirler.

Bedelli Askerlik-1

Sevk Tarihleri Nedir?

Kasım celp dönemi için sevk tarihleri de belirlenmiştir. Yedek Subay ve Astsubay adayları ile Er (1’inci Grup) 14 Kasım 2024 tarihinde sevk edilecektir. Er (2’nci Grup) için sevk tarihi 12 Aralık 2024, Er (3’üncü Grup) için ise 9 Ocak 2025 olarak belirlenmiştir. Sevk belgeleri, askerlik yerleri açıklandıktan sonra sevk tarihinden 10 gün önce e-Devlet ve askerlik şubelerinden alınabilecektir.

Editör: Mehmet Çetil