2020 yılında verdiği bir röportajda, kendini 'hem hayalci hem gerçekçi' olarak tanımlayan Şevket Çoruh, oyunculuk mesleğine gönül veren herkes gibi hayal kurmayı sevdiğini belirtti. "Kurduğum hayaller gerçekleşme imkanı olan hayaller, bu da beni gerçekçi mi yoksa hayalperest mi yapıyor bilemedim" diyerek duygularını ifade etti.

'Baba Sahne': Özel Tiyatrolara Destek

Tiyatro oyuncularının maddi zorluklarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Çoruh, 'Baba Sahne' adını sahnesine koymasıyla bu alandaki sorunlara dikkat çekiyor. Özel tiyatroların desteklenmediğini ve ödenekli tiyatrolarla adil olmayan bir rekabet içinde olduklarını vurgulayan Çoruh, "Kimse sanatçıdan iktidarına şak şak beklememeli" dedi.

Kökenleri ve Eğitimi

Şevket Çoruh, 30 Haziran 1973'te İstanbul'da doğdu. Artvinli bir ailenin çocuğu olan Çoruh'un kökenleri baba tarafından Gürcü ve Laz, anne tarafından ise Sakarya Sapancalıdır. Kartal Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı ve 1989'dan itibaren tiyatro oyunlarında rol almaya başladı.

Survivor Bil Bakalım 3 Mayıs kazanan takım kim, hangi takım Bil Bakalım bu hafta kazandı, kaç kaç sona erdi? Survivor Bil Bakalım 3 Mayıs kazanan takım kim, hangi takım Bil Bakalım bu hafta kazandı, kaç kaç sona erdi?

Oyunculuk Kariyeri

Çoruh, 'Köşe Kapmaca' dizisiyle 1996 yılında oyunculuk kariyerine adım attı. 'Çiçek Taksi', 'Yılan Hikayesi', 'Arka Sokaklar' gibi popüler dizilerde ve 'İnşaat', 'Çakallar Dans', 'Aile Arasında' gibi sinema filmlerinde rol aldı.

Baba Sahne İçin Büyük Fedakarlık

Tiyatroya olan tutkusuyla bilinen Şevket Çoruh, 'Baba Sahne' için 17 milyon TL harcadı. Bu sahneyi kurabilmek için 7 klasik otomobilini, 3 evini satan Çoruh, ayrıca 7 milyon TL kredi çekti.

Özel Yaşamı

Şevket Çoruh, 1973 doğumlu olup, 2022 yılı itibarıyla 49 yaşındadır. İlk evliliğini 1995-2007 yılları arasında tiyatrocu Günay Karacaoğlu ile yaptı ve bu evliliğinden 'Gülenay' adında bir kızı oldu. 2018 yılında Özge Turna ile ikinci kez evlenen Çoruh'un, 'Turna' adında bir kızı daha bulunuyor.

Kişisel Özellikler ve Sosyal Medya

Şevket Çoruh, 1.83 metre boyunda, 85 kilo ve yengeç burcudur. Fenerbahçe taraftarı olan Çoruh, sosyal medya hesaplarından hayranlarıyla iletişim kuruyor. Instagram'da @sevketcoruh, Twitter'da ise @sevketcoruh_ kullanıcı adlarıyla takip edilebilir.