Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 2 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Türkiye genelinde birçok vali yardımcısı ve kaymakamın görev yeri değiştirilmiştir. Bu kapsamda Ardahan'ın Posof ilçesine atanacak olan Hüseyin Şamil Sözen de dikkat çeken isimlerden biridir.

Hüseyin Şamil Sözen Kimdir?

1995 yılında Nazilli'de doğan Hüseyin Şamil Sözen, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2018 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi'nde Kamu Hukuku alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Mülki İdare Amirliği Kariyeri

Hüseyin Şamil Sözen, 2019 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı Kaymakam Adaylığı sınavını birincilikle kazanarak mülki idare amiri olarak göreve başlamıştır. Kaymakam adaylığı sürecinde Aydın Valiliği'nde başladığı stajlarını Zonguldak/Çaycuma, Balıkesir/Havran ve Isparta, Çankırı illerinde tamamlamıştır. Aksaray/Ağaçören ve Ordu/Akkuş ilçelerinde kaymakam vekilliği yapmış ve Hatay/Samandağ'da deprem bölgesi koordinatör kaymakam olarak görev almıştır.

İller İdaresi Daire Başkanı Nazlı Demir KİMDİR, aslen nereli, kaç yaşında İller İdaresi Daire Başkanı Nazlı Demir KİMDİR, aslen nereli, kaç yaşında

Başarıları ve Özellikleri

Hüseyin Şamil Sözen, 108. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu üstün başarı ile tamamlamış ve 25 Eylül 2023 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamıştır. Spor ve sinema gibi hobileri bulunan Sözen, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir ve Hakime Büşra Purtul Sözen ile evlidir.

Yeni Görevi Posof Kaymakamı

Son olarak, 2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Hüseyin Şamil Sözen, Ardahan'ın Posof ilçesine Posof Kaymakamı olarak atanmıştır. Bu yeni göreviyle birlikte Sözen'in, Ardahan'ın idari ve sosyal hayatında önemli bir role sahip olacağı beklenmektedir.

Editör: Havva Andırır