26 Aralık 1993 tarihinde İstanbul’da doğan Mert Demir, Türk şarkıcı ve söz yazarı olarak müzik dünyasında önemli bir yer edinmiştir. Gitar, elektro gitar, bas, piyano, klavye ve DJ mikseri gibi çeşitli enstrümanları yetkin bir şekilde çalan Demir, müzikle ilgilenmeye çocuk yaşlarda başlamıştır. Beyoğlu, İstanbul’da büyüyen Demir, lise eğitimini tamamladıktan sonra yurtdışına yerleşme hazırlığı yapmıştır.

Kariyerinin Başlangıcı ve Yükselişi

Mert Demir, 2011 yılında O Ses Türkiye yarışmasına katılarak dikkatleri üzerine çekmiş ve finale kadar yükselmiştir. 2014 yılından itibaren çeşitli mekanlarda sahne alarak profesyonel müzik kariyerine adım atmıştır. 2017 yılında FadeOut Müzik ile anlaşarak müzik kariyerini profesyonel düzeyde sürdürmeye başlamış ve aynı yıl içinde "Uyan" adlı ilk teklisini yayınlamıştır.

Albüm ve Tekli Yayınları

Mert Demir, 5 Nisan 2019 tarihinde ilk albümü "Bak Kollarım Burada"yı yayınlamış, albümden "Karakış" adlı parça dikkat çekmiştir. COVID-19 pandemisi döneminde birçok tekli yayınlamış ve 18 Kasım 2020 tarihinde "Kimim Lan Ben?, Part 1" ve bir hafta sonra "Kimim Lan Ben?, Part 2" adlı iki EP albümünü çıkarmıştır. 2 Nisan 2021 tarihinde bu EP’lerde yer alan ve yeni parçaların bulunduğu yirmi bir şarkılık ikinci albümü "Kimim Lan Ben?"i müzikseverlerle buluşturmuştur.

Son Çalışmaları ve İşbirlikleri

Eylül 2021’de Melike Şahin ile birlikte "Pusulam Rüzgar" adlı tekli yayınlamış ve büyük beğeni toplamıştır. Kasım 2022 tarihinde Mabel Matiz ile "Antidepresan" adlı teklisini yayınlamış, bu parça döneminin en çok dinlenen parçalarından biri olmuştur. Mert Demir, 2010’lu yıllardan itibaren farklı müzik tarzlarında çalışmalar yapmış ve söz yazarlığı, prodüktörlük, yapımcılık ve aranjörlük gibi alanlarda birçok sanatçıyla işbirliği gerçekleştirmiştir.

Sandık Kokusu Yeni Sezon İlk Bölüm Yayın Tarihi Belli Oldu Mu? Sandık Kokusu Dizisinin 2024 Yeni Sezonu Bu Akşam Başlayacak Mı ve Yeni Sezonda Kimler Rol Alıyor? Sandık Kokusu Yeni Sezon İlk Bölüm Yayın Tarihi Belli Oldu Mu? Sandık Kokusu Dizisinin 2024 Yeni Sezonu Bu Akşam Başlayacak Mı ve Yeni Sezonda Kimler Rol Alıyor?

Canlı Performanslar ve Dijital Yayınlar

Mert Demir, canlı konser ve stüdyo performanslarını dijital platformlarda da paylaşmaktadır. Müzik kariyerindeki başarıları ve yenilikçi çalışmalarıyla dikkat çeken Demir, Türk müziğinde önemli bir isim olmaya devam etmektedir.

Editör: Mehmet Çetil