Disney ve Pixar ortak yapımı olan Oscar ödüllü animasyon filmi Ters Yüz'ün devamı niteliğindeki Ters Yüz 2, dünya çapında büyük bir başarıya imza attı. Film, vizyona girdikten sonra sadece 19 günde 1 milyar doların üzerinde bir hasılat elde ederek animasyon tarihinin en hızlı bu rakama ulaşan yapımlarından biri oldu.

Yılın En Büyük Hasılat Elde Eden Filmi

Ters Yüz 2, 2024 yılında 1 milyar dolar hasılata ulaşan ilk film unvanını kazandı ve yılın en çok kazanan yapımları arasında zirveye yerleşti. Disney ve Pixar imzası taşıyan film, aynı zamanda bu başarıyla önceki Ters Yüz filminin gişe rekorunu da geride bırakmış oldu. İlk film, 859 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Dilara Kırmıt, 'Altınçağ - Paralel' Dizisiyle Kraliçe KRIOS Rolünde Dikkat Çekiyor" Dilara Kırmıt, 'Altınçağ - Paralel' Dizisiyle Kraliçe KRIOS Rolünde Dikkat Çekiyor"

Animasyon Tarihinde Bir İlk

Ters Yüz 2, 11 animasyon filmi arasında 1 milyar dolar hasılatı aşan nadir yapımlardan biri olarak öne çıkıyor. Bu başarı, Disney'nin animasyon film serilerinin gücünü bir kez daha kanıtlıyor.

Geçtiğimiz Rekorları Geride Bıraktı

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında vizyona giren ve 162 milyon dolarlık açılış hasılatıyla Barbie'yi geride bırakan Ters Yüz 2, bu alandaki rekabeti de açık ara önde tamamladı.

Yönetmen ve Oyuncu Kadrosu

Filmin yönetmenliğini Kelsey Mann üstlenirken, Maya Hawke, Ayo Edebiri, Paul Walter Hauser ve June Squibb gibi önemli isimler de oyuncu kadrosunda yer aldı.

Editör: Havva Andırır