Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri tarafından sunulan 2024-2025 dönemi sınavsız ikinci üniversite kayıtları için çevrimiçi başvuru süreci 16 Temmuz 2024 tarihinde başlamıştır. Kayıt işlemleri 18 Ekim 2024 tarihinde saat 17:00'ye kadar devam edecektir. Başvurular, internet üzerinden e-devlet şifresi ile yapılabilir ve adayların, başvurularını tamamladıktan sonra Öğretim Giderini ödemeleri gerekmektedir.

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

Adaylar, mezun oldukları veya okudukları programların dışındaki alanlarda; lisans eğitimi alanlar ön lisans veya lisans programlarına, ön lisans eğitimi alanlar ise yalnızca ön lisans programlarına başvurabilirler. Başvurular e-devlet şifresi ile gerçekleştirilir ve adayların YÖKSİS sistemindeki öğrenim bilgilerinin güncel olması zorunludur. Bilgileri güncel olmayan adayların, önceki yükseköğretim kurumlarına başvurarak bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.

KPSS ATAMA PUANLARI ÖNLİSANS SON DAKİKA: 2024 KPSS Ön lisans 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye girilir? KPSS ATAMA PUANLARI ÖNLİSANS SON DAKİKA: 2024 KPSS Ön lisans 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye girilir?

Kayıt Süreci ve Ödemeler

Çevrimiçi başvuru ve kayıt işlemi tamamlanmadan, adayların kaydı yapılmaz. Adayların, başvurularını tamamladıktan sonra Öğretim Giderini ödemeleri ve başvuru sayfasından onay vermeleri gerekir. Ödeme yapıldıktan sonra kayıt, kontrol edilip onaylanacaktır. 18 Ekim 2024 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak mümkün olmayacak ve kayıtlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Ek Süre ve Posta İle Kayıt

Eksik belgelerle kayıt yapılmaz ve belgelerin tamamlanması için ek süre verilmez. Çevrimiçi başvuru süresi uzatılmayacak ve belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapmayan adaylar, kayıt hakkını kaybedecek ve herhangi bir hak iddia edemeyecektir. Ayrıca, posta ile kayıt yapılması mümkün değildir.

Editör: Havva Andırır