Alex Telles, son yılların dikkat çeken sol bek oyuncularından biridir. 15 Aralık 1992 tarihinde Brezilya'nın Caxias do Sul şehrinde dünyaya gelen Telles, 1.81 metre boyunda ve sol bek mevkiinde görev yapmaktadır. Tam adı Alex Nicolao Telles olan futbolcu, futbol kariyerine Brezilya'nın genç takımlarında başladı ve uluslararası arenada adından söz ettirdi.

Alex Telles’in Futbol Kariyeri Hangi Takımlarda Geçti?

Alex Telles’in profesyonel futbol kariyeri, 2011 yılında Juventude’de başladı. Bu dönemde 13 maçta 2 gol atan Telles, 2013-2014 sezonunda Gremio’ya transfer oldu ve burada 36 maçta 1 gol attı. Gremio’daki performansı, onu Türkiye Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’a taşıdı. Galatasaray’da 2014-2016 yılları arasında 39 maça çıkarak dikkatleri üzerine çekti. Telles, bu süreçte 2015-2016 sezonunda Inter takımına kiralık olarak gönderildi ve burada 21 maça çıktı.

Alex Telles1

Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi) Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi)

Galatasaray'daki başarılı performansı sonrasında, Alex Telles, 13 Temmuz 2016 tarihinde Porto ile 6.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında sözleşme imzaladı. Porto'daki etkileyici performansı, onu Ekim 2020'de Manchester United'a 15 milyon Euro bonservisle transfer etti. Günümüzde Kırmızı Şeytanlar’ın kadrosunda yer alan Telles, Premier League’deki başarısını sürdürmektedir.

Alex Telles

Alex Telles’in Milli Takım Kariyeri Nasıl?

Alex Telles, Brezilya milli takımıyla da uluslararası arenada boy göstermiştir. 2019 yılından itibaren Brezilya milli takımında 3 maçta forma giyerek başarılı bir performans sergilemiştir. Özellikle savunma ve hücum katkılarıyla tanınan Telles, millî takımda da önemli bir rol üstlenmiştir.

Editör: Havva Andırır