Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3'üncü duruşmada, öz annesi Fatma Sevinç'e yönelik 'Canavarca Hisle veya Eziyet Çektirerek Üstsoydan Akrabayı Kasten Öldürme' suçundan yargılanan sanık Süleyman S., tutuklu bulunduğu Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi'nden yoğun güvenlik önlemleri altında mahkeme salonuna getirildi. Duruşmaya sanık avukatı ve mağdur Ümit Sevinç de katıldı.

"Savunma Yapmayacağım, Cezama Razıyım"

Sanık Süleyman S., mahkemede savunma yapmak istemediğini belirterek, "Cezama razıyım" dedi. Mahkeme başkanı ise daha önceki celsede SEGBİS'de mahkemede konuşacağını söylediğini hatırlattı. Bunun üzerine sanık, otopsi raporlarını görmek istediğini ifade etti.

"14 Değil, 1 Bıçak Darbesi Vurdum"

Sanık Süleyman S., duruşmada annesine 14 bıçak darbesi vurmadığını, sadece boğazına bir bıçak darbesi vurduğunu ve annesinin gardırobun içine düştüğünü söyledi. Süleyman S., annesinin vücudundaki diğer yaraların uyuz hastalığı nedeniyle oluştuğunu ve özel hastanede tedavi gördüğünü belirtti.

"Anneme Gitmeseydim Polise Gidecektim"

Sanık, annesine gitmeyip polise gideceğini söyleyerek, "Savcı ve yargı karşısında yalan söylemem. 2017 yılında Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 yıl, 9 ay hapis cezası aldım" dedi.

Gelecek Celsede Karar Verilecek

Mahkeme heyeti, sanık Süleyman S.'nin gelecek celsede mütalaasının hazırlanmasına, HTS kayıtlarının istenilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 24 Eylül tarihine erteledi.

Şehit Üsteğmen Ömer Fatih Ayar kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Fatih Ayar nerede şehit oldu? Şehit Üsteğmen Ömer Fatih Ayar kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Fatih Ayar nerede şehit oldu?

Olayın Geçmişi

Alanya'da 3 Mayıs 2023 tarihinde yaşanan olayda, Hacet Mahallesi Kaptanoğlu Sokak'taki bir apartman dairesinde yaşayan Fatma Sevinç'ten haber alamayan komşuları, durumu polise bildirdi. Polis kapıyı çilingirle açtırarak içeri girdiğinde, elbise dolabında Fatma Sevinç'in battaniyeye sarılı cansız bedenini buldu. Yapılan incelemelerde, Sevinç'in boğazından bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Soruşturma başlatan polis, komşuların ifadeleri doğrultusunda, Fatma Sevinç ile oğlu Süleyman S.'nin tartışma seslerinin duyulduğunu belirledi. Olaydan sonra kayıplara karışan Süleyman S., cinayet şüphelisi olarak aranmaya başlandı.

Antalya'da Yakalandı

Cinayet şüphelisi Süleyman S., 8 Mayıs günü saat 15.00 sıralarında Antalya Atatürk Caddesi'nde motosikletli polis timi tarafından şüpheli hareketleri nedeniyle durduruldu. Kimlik sorgusunda kardeşi Ü.S.'nin kimlik bilgilerini veren Süleyman S., daha sonra gerçek kimliğini ve annesini öldürdüğünü itiraf etti. Gözaltına alınan Süleyman S., Antalya Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Alanya'ya getirildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Annesini Öldürdükten Sonra Aynı Evde 1 Gün Geçirdi

Süleyman S., ifadesinde, annesi Fatma Sevinç ile 2 Mayıs gecesi tartıştıklarını ve annesinin kendisine saldırdığını belirterek, kendini kaybettiğini ve annesini bıçakladığını söyledi. Annemin boğazına doğru bıçak ile birkaç defa salladım. Kaç defa bıçağı vurduğumu hatırlamıyorum. Annem yere düştükten sonra onu odamdaki dolabın içerisine koyarak üzerini battaniye ile kapattım" dedi.

Sanığın duruşması 24 Eylül tarihinde devam edecek ve mahkeme heyeti nihai kararını açıklayacak.

Editör: Zeliha YAKUT