Yılmaz Katmer, 20 Ekim 1966 tarihinde Rize'nin Pekmezli Köyü'nde doğmuştur. İlk ve ortaöğretimini Rize'de tamamladıktan sonra, Rize Ticaret Lisesi'nden mezun olmuştur. Yükseköğrenim hayatına Anadolu Üniversitesi Eskişehir'de Muhasebe bölümünde devam eden Katmer, ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünü tamamlamış ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamıştır.

Yılmaz Katmer'in Mesleki Kariyeri Nasıldır?

Yılmaz Katmer, serbest muhasebeci mali müşavir olarak meslek hayatına atılmıştır. Pekmezli Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Riz-Em İnşaat Ltd. Şti.'de Ortaklar Kurulu Başkanlığı, Ayane Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti.'de yetkili müdürlük ve Rizem Sigorta Ltd. Şti.'de hissedarlık gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası üyelikleri gibi çeşitli sivil toplum ve ticaret odalarında görev almıştır.

Zafer Partisi Genel Başkan yardımcısı Sevdagül Tunçer kimdir? Sevdagül Tunçer aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne? Zafer Partisi Genel Başkan yardımcısı Sevdagül Tunçer kimdir? Sevdagül Tunçer aslen nereli, kaç yaşında ve mesleği ne?

Siyasi ve Kamu Görevleri Nelerdir?

2002 genel seçimlerinde Rize ili seçim koordine başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 2003 yılında Ak Parti'nin ilk olağan kongresinde siyasi ve hukuk işlerinden sorumlu il başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir. 2004 yılında yerel yönetim seçimleri için Rize il belediye başkan aday adayı olmuş ve aynı seçimlerde il seçim koordine merkez başkanı olarak görev yapmıştır. Beş yıl süreyle il belediye meclis üyeliği ve iki yıl süreyle il belediye başkan yardımcılığı yapmıştır. 2006 yılında Ak Parti’nin ikinci olağan kongresinde tekrar teşkilata dönmüş ve siyasi ve hukuki işlerden sorumlu il başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Editör: Havva Andırır