Yağtu'nun sanata olan ilgisi genç yaşta belirginleşti ve 14 yaşında İstanbul'a taşındı. Profesyonel modellik kariyerine 1993 yılında başlayan Yağtu, kısa sürede Türkiye'nin tanınan mankenlerinden biri haline geldi. Ancak sadece modellikle yetinmeyen Ahu Yağtu, 2001 yılında "90-60-90" dizisiyle oyunculuğa adım attı ve bu alanda da başarılı bir kariyer çizdi.

AHU YAĞTU OYUNCULUK KARİYERİ

Oyunculuk kariyerine dizilerle adım atan Ahu Yağtu, "Kampüsistan", "Savcının Karısı", "29-30", "Komiser Nevzat", "Kavak Yelleri" ve "Aşk ve Ceza" gibi birçok yapımda önemli roller üstlendi. Farklı karakterlere hayat vererek oyunculuktaki yeteneğini kanıtladı.

Ahu Yağhu 1

AHU YAĞTU KİMİNLE EVLİ, EVLİLİK HAYATI 

Ahu Yağtu, sadece oyunculukla sınırlı kalmadı. Moda dünyasına olan ilgisiyle İstanbul Bebek'te bulunan "Second Chance" adlı vintage butiğin sahibi oldu ve aktif olarak podyumlarda yer aldı. Aynı zamanda stil danışmanlığı ve moda tasarımcılığı gibi alanlarda da faaliyet gösteriyor.

Emre Altuğ kiminle evlendi, damat görüntüsüyle herkesi şaşırttı Emre Altuğ kiminle evlendi, damat görüntüsüyle herkesi şaşırttı

Özel hayatında iniş çıkışlar yaşayan Ahu Yağtu, ilk evliliğini Doğan Akçura ile yaptı ve daha sonra ayrıldı. 2012'de Cem Yılmaz ile evlenen Yağtu, bu evlilikten Kemal adında bir oğul sahibi oldu ancak çift 2013 yılında ayrıldı.

Ahu Tağhu

AHU YAĞTU HANGİ DİZİLERDE OYNADI

Ahu Yağtu'nun oyunculuk kariyerinde yer aldığı önemli projeler arasında "Bir Avuç Deniz" filmi ve "90 60 90", "Kampüsistan", "Savcının Karısı", "29-30", "Canım Babam", "Komiser Nevzat", "Kavak Yelleri" ve "Aşk Ve Ceza" dizileri bulunuyor.