Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Ahu Tuğba, 1 Eylül 2024 tarihinde Miami'de hayatını kaybetti. Cenazesi, ABD'deki yetkililer tarafından şüpheli ölüm kategorisine alındığı için Türkiye’ye getirilmesi uzun süre gecikti. Ancak, son gelişmeler ışığında cenazenin Türkiye'ye nakil süreciyle ilgili bazı açıklamalar yapıldı.

Cenazeye İlişkin Son Gelişmeler Neler?

Ahu Tuğba'nın cenazesi, Miami'deki adli tıp merkezi tarafından yapılan otopsinin ardından şüpheli ölüm statüsünden çıkarıldı. Otopsi raporu tamamlandı ve ölümün doğal nedenlerle gerçekleştiği belirlendi. Ancak, cenazenin Türkiye'ye nakil işlemi, Miami'deki adli tıp merkezi müdürünün tatilde olması nedeniyle daha da uzadı. Müdürün geri dönmesiyle birlikte, gerekli imzalar atılacak ve Türkiye Miami Başkonsolosluğu cenaze işlemlerine başlayacak.

Ahu Tuğba'nınkızıanjelik52525

Cenaze Türkiye'ye Ne Zaman Gelecek?

Cenazenin Türkiye'ye nakil işlemleri tamamlandıktan sonra, bu hafta içinde evrak işlerinin bitirilmesi bekleniyor. İddiaya göre, Ahu Tuğba’nın cenazesinin önümüzdeki hafta Türkiye’ye getirilmesi ve defin işlemlerinin yapılması planlanıyor.

Fazıl Say’dan Ahmet Çakar’a Sert Sözler: İdil Bilgen’e Yapılan Eleştiriler Haksız mı, Destek Mesajının Arkasında Ne Var? Fazıl Say’dan Ahmet Çakar’a Sert Sözler: İdil Bilgen’e Yapılan Eleştiriler Haksız mı, Destek Mesajının Arkasında Ne Var?

Anjelik Alejnatij Ne Dedi?

Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Alejnatij, cenazenin Türkiye'ye getirilmesi süreciyle ilgili olarak, “Otopsi kararı nihayet alındı. Polis müfettişi iki hafta önce yapılması gerekeni şimdi yapıyor. Annemin bedenini çürüttüler. Zorluklara rağmen naaşı çok sevdiği Türkiye’de, sevenleri ve dostlarının omuzunda toprağa verilecek” şeklinde konuştu.

Nuri Alço’ya Yönelik Eleştiriler

Anjelik Alejnatij, geçtiğimiz günlerde Nuri Alço hakkında da sert eleştirilerde bulundu. Alço’nun annesinin ölüm haberinde adı geçmesini ve cenazeye yönelik herhangi bir yardımda bulunmamasını eleştirdi.

Nuri

Ahu Tuğba’nın Hayatı ve Kariyeri

Ahu Tuğba, 13 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul'da doğdu. Sinema kariyerine genç yaşta adım atan Tuğba, 1970'lerin sonlarından itibaren Türk sinema dünyasında tanınmaya başladı ve 1980'lerde ünlendi. Birçok ünlü oyuncuyla başrol oynayan Tuğba, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamaya başlamıştı.

Editör: Havva Andırır