Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Seferihisar'da 7.3 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi. Ercan, Sığacık'taki marinanın genişlemesine karşı düzenlenen eylemde konuştu ve deprem ve tsunami riskine dikkat çekti.

Ekran Goruntusu 2024 05 12 142905 Xj24

Prof. Dr. Ercan, Sığacık Koyunu Korumak İçin Eylem

Prof. Dr. Ercan, Sığacık Sosyal Tesis Alanı'nda yapılan eylemde, marinanın genişlemesine karşı çıkarak şunları söyledi:

"Halkın malı olan bir yer şu anda bir kişinin malı. Türkiye Cumhuriyeti'nde kimsenin denizimizi ve koyumuzu doldurup önüne set gibi yapılar yapmaya hakkı yok."
"Benim konum deprem ve çevre. Burada deprem riski olmasa bile, tsunami dalgaları yeniden gelmese bile marinanın işgal alanlarını genişletmesine asla izin verilemez."

Ekran Goruntusu 2024 05 12 142829 Z4Sm

"Bu koyun artık bir eşi yok. Küçücük bir koy burası. Sığacık koyu. Bu bizim atalarımızdan gelen bir emanettir."
"Hiçbir koşulda marinanın genişlemesine izin verilemez. Bir ÇED raporu dahi marinanın uzatılması için yeterli değildir."
"Sığacık koyunu kurtarmak için deniz ve koy doldurulamaz."
"Elimden gelse bunların hepsini yıktırırım ve yeniden Küçük Limanı tekrar gelecek nesiller için oluştururum."

Ekran Goruntusu 2024 05 12 142650 Nqnk

Sığacık Deprem ve Tsunami Riski

Ercan, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Sığacık'ta yaşanan tsunamiyi de hatırlattı. Bölgede 7.3 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimalinin olduğunu belirten Ercan, bu büyüklükteki bir depremin Sisam, Girit, Rodos, İkaria veya Sakız Adası'nda da tsunami oluşturabileceğini ve Seferihisar'ı etkileyebileceğini söyledi.