Adanalı dizisindeki başarılı performansı ile tanınan Mehmet Akif Alakurt, uzun süredir Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı bir köyde yaşamaktadır. Kaş merkeze 16 kilometre uzaklıkta bulunan üç dönümlük çiftliğinde köpekleriyle birlikte yaşamını sürdüren Alakurt'un, köy halkıyla herhangi bir teması bulunmadığı iddia edilmektedir. Geçtiğimiz günlerde, ekranlara dönmeyi düşünmediğini açıklayan Alakurt, köy hayatının detaylarıyla dikkat çekmektedir.

Adanalı Mehmet Akif Alakurt Kimdir?

23 Temmuz 1979 tarihinde İstanbul'da doğan Mehmet Akif Alakurt, aslen Ordu Fatsa'lıdır. İstanbul'da ilk ve orta öğrenimini tamamlayan Alakurt, çocukluk yıllarını Kadırga ve Kumkapı'da geçirdi. 1998 yılında Neşe Erbek Ajansı'na bağlı olarak modellik kariyerine başlayan Alakurt, modellik yarışmalarına katılarak adını duyurdu ve "Gelecek Vaad Eden Model" olarak anılmaya başlandı.

Üniversite eğitimine devam edemeyen Alakurt, askerliğinin ardından üniversiteye gitmeyi düşünmüş ancak hayatındaki önemli gelişmeler bu hedefinden uzaklaşmasına neden olmuştur. 2001 yılında, askerliğini tamamladıktan sonra katıldığı Best Model of Turkey yarışmasında "Türkiye'nin En İyi Modeli" seçilmiş ve aynı yıl Best Model of the World 2001 yarışmasında birinci olarak "Dünyanın En İyi Modeli" unvanını kazanmıştır.

Kariyerinde Önemli Dönüm Noktaları Neler?

2002 yılında Kanal D'de yayınlanan "Kırık Ayna" adlı dizide oyunculuk kariyerine adım atan Alakurt, 2004 yılında "Metro Palas", 2005 yılında "Zeytin Dalı" ve 2006 yılında "Hacıadlı" dizilerinde rol almıştır. 2006 yılında ATV'de yayınlanan "Sıla" dizisinde canlandırdığı Boran Ağa karakteri ile büyük bir beğeni kazanmıştır. 2008 yılında ise "Adanalı" dizisinde Oktay Kaynarca ile birlikte başrol oynayarak Maraz Ali karakteri ile Türkiye çapında tanınmıştır.

Son Projeleri ve Medya Hayatı

Dizi oyunculuğunun yanı sıra, Lacoste firmasının Türkiye'deki katalog çekimlerinde de yer alan Alakurt, 2011 yılında ATV'de "Reis" dizisinde ve 2013 yılında "Fatih" dizisinde Fatih Sultan Mehmed rolünü üstlenmiştir. Alakurt, Sıla dizisindeki rol arkadaşı Azeri dizi oyuncusu Leyla Başak ile kısa bir süreliğine ilişki yaşamıştır.

Burdur valiliğine atananTülay Baydar Bilgihan kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Baydar Bilgihan nerelerde görev yaptı? Burdur valiliğine atananTülay Baydar Bilgihan kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Baydar Bilgihan nerelerde görev yaptı?

Mehmet Akif Alakurt, ekranlarda uzun süre görünmese de, oyunculuk kariyerinde birçok önemli projede yer almış ve adını geniş kitlelere duyurmuştur.

Editör: Mehmet Çetil