Artvin Valiliğine atanan Turan Ergün kimdir? Vali Turan Ergün aslen nereli, kaç yaşında evli mi, ne mezunu? Artvin Valiliğine atanan Turan Ergün kimdir? Vali Turan Ergün aslen nereli, kaç yaşında evli mi, ne mezunu?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada önemli gelişmeler yaşanıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmaya ilişkin güncel bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Narin Guran Amcasi Kimdir Savci

Narin Güran'ın Kaybolduğu Olayın Detayları

Narin Güran, 21 Ağustos 2024 tarihinde öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kayboldu. Kur'an kursundan çıktıktan sonra evine dönmeyen Narin'in ailesi, kendi imkanlarıyla arama yaptı. Köylülerin de katkısıyla gerçekleştirilen arama sonuç vermeyince, Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00'de jandarmaya başvurdu. Bu ihbar üzerine, bölgeye geniş çaplı bir arama operasyonu başlatıldı. Operasyona, Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, AFAD, sağlık ekipleri ve belediyelere ait arama kurtarma ekipleri katıldı. Toplamda 12 bin 565 araç sorgulandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve 32 bin 952 kişi kontrol edildi.

Kayıp Narin'in Amcası Sali̇m Güran Ki̇mdi̇r

Şüpheli ve Tutuklama Süreci

Soruşturma kapsamında, Narin Güran’ın amcası ve Tavşantepe Köyü Muhtarı S.G. gözaltına alındı. S.G., Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi ve nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Gözaltına alınan S.G.'nin, ‘Kasten öldürme’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandığı bildirildi. Ayrıca, Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede izlerin Narin’e ait olup olmadığı tespit edilemedi ve E.G. serbest bırakıldı.

Kayıp Narin'in Amcası Sali̇m Güran Ki̇mdi̇r5454

Bakan Tunç’tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şüphe vardı, tutuklama kararı tedbirdi. Soruşturma devam ediyor. Kimsenin şüphesi olmasın. En ince detaylarına ulaşıncaya kadar yargımız, savcılığımız gerekli incelemeleri yapacaktır" dedi.

Adaletbakanıtunç

Narin Güran’ın Son Görüntüleri ve Bulunan Terlikler

Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri, okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde Narin’in arkadaşlarıyla yürüdüğü ve evine doğru yola çıktığı görülüyor. Arama çalışmaları sırasında, 22 Ağustos'ta 3 kilometre ve 28 Ağustos'ta 2 kilometre mesafede iki çocuk terliği bulunmuş ancak bu terliklerin Narin Güran’a ait olmadığı belirlenmişti.

8 Gundur Aranan Narin In Annesin

Soruşturma ve Arama Çalışmaları

Soruşturma kapsamında, çeşitli ekipler tarafından yürütülen arama çalışmalarında, toplamda 11 bin dönümden fazla alan tarandı. Arama ve soruşturma süreci devam ederken, olayla ilgili yeni bilgiler geldikçe kamuoyuna duyurulacaktır.

Editör: Mehmet Çetil