Polis Akademisi tarafından düzenlenen Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) alımları, polis adaylarının merakla beklediği bir süreçtir. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu alımlarda, adaylar 8 aylık yoğun bir eğitim sürecine tabi tutulur. 32. dönem POMEM başvuru tarihleriyle ilgili bilgiler henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak önceki yıllardaki başvuru tarihleri göz önünde bulundurulduğunda, başvuruların 2024 yılının ilkbahar aylarında, muhtemelen Nisan ayında başlaması bekleniyor.

Pomem

POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

dönem POMEM başvuruları için adayların yerine getirmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar aşağıda sıralanmıştır:
T.C. Vatandaşı Olmak: Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.
Eğitim Durumu: Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
KPSS Puanı: KPSS'de, lisans mezunları için 2022 veya 2023 yıllarında yapılan KPSS lisans puanı P3 türünden 60 ve üzeri puan almış olmak. Şehit veya vazife malullerinin eş ve çocukları için bu puanın %80’ini almış olmak.
Yaş Şartı: Sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1995 ve sonrası doğmuş olmak).
Boy ve BMI: Kadınlarda 162 cm, erkeklerde 167 cm’den kısa olmamak. Beden kitle endeksi (BMI) 18 ile 27 arasında olmalıdır.
Silah Taşıma Engeli: Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engel bulunmamak.
Sağlık Durumu: Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde belirtilen sağlık koşullarını taşımak.
Ceza Durumu: Kasten işlenen suçlardan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamış olmak ve devletin güvenliğine karşı suçlardan mahkum olmamak.

0X0 31 Donem Pomem 7500 Polis Alimi Ilani Cikti Basvuru Tarihi Ve Sartlari 2024 Nasil 6 Bin Erkek 1500 Kadin Puan 1712215132625

Ahlaki Şartlar: Genelev, randevuevi gibi yerlerde çalışmamış olmak, alkol, uyuşturucu kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş olmak.
Siyasi Parti Üyeliği: Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak.
Kamu Haklarından Yoksun Olmamak: Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

KYK Yedek Yurt Sonuçları Sorgulama Ekranı Ne Zaman Aktif Oldu? 2024-2025 Eğitim Dönemi Ek Yurt Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu Mu? KYK Yedek Yurt Sonuçları Sorgulama Ekranı Ne Zaman Aktif Oldu? 2024-2025 Eğitim Dönemi Ek Yurt Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu Mu?

Bu şartlar doğrultusunda adaylar, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne başvuruda bulunabilir ve başarılı olmaları durumunda polislik mesleğine adım atabilirler. 

Editör: Havva Andırır