Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İzmir, Manisa ve Aydın çevresindeki fay hatlarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Görür'e göre, bu bölgelerdeki faylar 7 ve üzeri büyüklükte depremler üretebilir ve özellikle İzmir'i ciddi şekilde etkileyebilir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde "Deprem ve Dirençli Kentler" konferansını düzenledi. Konferansta Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin bu coğrafyada uzun süredir devam ettiğini ve gelecekte de devam edeceğini belirtti. Fay hatlarının her birinin özel karakteristik özelliklere sahip olduğunu ve yapıların bu özelliklere uygun olarak inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Görür, depremlerin asla zamanla ölçülemeyeceğini ve herhangi bir zamanda hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti. İzmir, Manisa ve Aydın gibi bölgelerdeki fay hatlarının özelliklerini anlamak ve bu bilgilere dayalı olarak önlemler almak gerektiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapı stoku envanteri çalışmalarının yanı sıra depremsellik ve mikro bölge araştırmaları ile kentsel dönüşüm çalışmalarının önemini vurguladı. İzmir'deki yapıların güvenliğini sağlamak için yapılan envanter çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ALANYA'DA TRAFİK POLİSİ İLE MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ ARASINDA KOVALAMACA ALANYA'DA TRAFİK POLİSİ İLE MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ ARASINDA KOVALAMACA

Bu önemli konferans, depreme hazırlıklı kentlerin oluşturulması ve insanların bilinçlendirilmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Deprem riski altındaki bölgelerde yapılan bilimsel çalışmalar ve alınacak önlemler, gelecekteki afetlerle başa çıkmak için hayati önem taşıyor.