Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün beklenen kuvvetli sağanak ve fırtına nedeniyle 29 kente sarı kodlu uyarı verdi. Yağışlar özellikle Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olacak.

Gok Gurultulu Saganak Yagis Geli

Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, Doğu kesimlerde toz taşınımı yaşanacağı için bu bölgelerde dikkatli olunması gerekiyor.

663Eeeea834B846Ea7F9Ded8

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İstanbul'daki yağmurun öğleden sonra kesileceğini, ancak Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Antalya'da kuvvetli yağışların devam edeceğini belirtti.

1534539

Ayrıca, sıcaklıkların iç, batı ve kuzey bölgelerde 4-6 derece azalacağını, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzeyden, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’da güneyden kuvvetli rüzgarın esmesi bekleniyor. Şen, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da Arabistan yarım adasından yüzey toz taşınımı yaşandığını ve bu bölgelerde maskesiz dışarı çıkılmaması gerektiğini önerdi.

663Eef20834B846Ea7F9Deda

Vatandaşların, Meteoroloji'den gelen uyarıları dikkate alarak gerekli önlemleri alması ve dışarı çıkarken tedbirli olması önemli. Yağış, fırtına ve toz taşınımı gibi hava olaylarına karşı bilinçli davranarak güvenliği sağlamak herkesin sorumluluğunda.