Turgay Tanülkü Kimdir?

Turgay Tanülkü, 1976 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun olmuş ve aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev almaya başlamıştır. Tiyatroya olan tutkusunu geliştirmek için 1970-71 döneminde Leningrad’da Tiyatro Akademisi'nde Psikojimnastik eğitimi aldı.

Turgay Tanülkü221

Tanülkü, sahne sanatları kadar toplumsal sorunlara duyarlılığıyla da tanınır. Körler okulları, çocuk ıslahevleri ve Türkiye genelinde 8 farklı cezaevinde tiyatro grupları kurarak aktif çalışmalarda bulunmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde rol ve sahne dersleri de veren Tanülkü, birçok ödül kazanmıştır. Özellikle "Kurtlar Vadisi" dizisinde canlandırdığı Şahin Ağa karakteriyle tanınmış, 2015-2021 yılları arasında "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde aynı karakterle ekranlarda yer almıştır.

Turgay Tanülkü45

Turgay Tanülkü Neden Cezaevine Girdi?

Turgay Tanülkü, 1970'lerde siyasi sebeplerle Ulucanlar Cezaevi'ne girdiğinde henüz 18 yaşındaydı. Hukuk fakültesi ve konservatuvar sınavlarını kazandığı halde cezaevine girmiş, bu süreçte işkence görmüştü. Cezaevinde bulunduğu süre zarfında koğuş arkadaşlarını eğlendirmek amacıyla tiyatro yapmaya başlamış, bu da ona bir moral kaynağı olmuştur. Cezaevindeki durumu ailesi tarafından bilinmiyordu; ailesi, Almanya'da olduğunu sanıyordu. Tanülkü, cezaevi ile okul arasında iki cadde mesafesinde gardiyan gözetiminde eğitimine devam etmiştir.

Turgay Tanülkü22

Turgay Tanülkü’nün Evlat Edinme Hikayesi Nasıl Başladı?

1980'li yıllarda cezaevinden çıkan Tanülkü, müebbet cezası alan bir mahkumun çocuğunu sahiplenerek evlat edinme hikayesine başlamıştır. Cezaevinde maruz kaldığı işkenceler nedeniyle çocuk sahibi olamayan Tanülkü, baba özlemini ve çocuk hasretini bu şekilde gidermeye çalışmıştır. Bu ilk evlat edinme deneyimi, ona büyük mutluluk vermiştir. Tanülkü, daha sonra eşi Zehra Tanülkü ile birlikte cezaevinde bulunan veya sokakta yaşayan çocukların ailesi olma kararı almıştır.

Turgay Tanülkü323

Tanülkü Çifti Kaç Çocuğa Bakıyor?

Turgay Tanülkü ve eşi, cezaevinde bulunan ya da sokakta yaşayan 26 çocuğu sahiplenmiş ve bu çocuklara farklı illerde kiraladıkları evlerde bakım sağlamışlardır. Çift, tiyatro ve dizilerden kazandıkları para ve eşinin maaşı ile çocukların eğitimlerini de desteklemektedir. Çocuklarının arasında iki savcı ve avukat da bulunmaktadır. Tanülkü çifti, 101 kişilik büyük aileleriyle mutlu bir yaşam sürmektedir.

Turgay Tanülkü1

Tanülkü Çiftinin Evlat Edinme Felsefesi Nedir?

Tanülkü ve eşi, çocuklarına koşulsuz sevgi ve eğitim sunmaktadır. Çocukların karnını doyurmanın yeterli olmadığını, asıl önemli olanın onların başını okşamak olduğunu vurgularlar. Turgay Tanülkü, koruyucu aile kavramını "sahiplenme" olarak görür ve sokakta yaşayan çocukların da bir anne babadan geldiğini, bu çocukların da sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyduğunu ifade eder. Kendi çocukları gibi sahiplendikleri çocukların da sevgiyi görerek ve öğrenerek, kendi kuracakları yuvada sevgiyi yaşatacaklarına inanır.

Turgay Tanülkü

Tanülkü Çifti Çocuklarından Ne Bekliyor?

Tanülkü, çocuklarından en büyük beklentilerinin eğitim almaları olduğunu belirtir. Çocuklarının evlerinde kirada oturduklarını, onlardan tek isteklerinin okumaları olduğunu ifade eder. Çocuklar, birbirlerinden öğrenerek ve destek olarak eğitimlerine devam ederler.

Turgay Tanülkü877

Tanülkü, hastane ve cezaevi gibi yerlerin ne zaman gerekli olacağının bilinmediğini, bu yüzden kimsenin kimseyi küçümsememesi gerektiğini söyler. Çocuklarını, cezaevindeki çocuklar, sokak çocukları ve parkta oynayan diğer çocuklarla bir araya getirerek, barışı ve sevgiyi öğretmeye çalışır.