Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile birlikte 6 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Ayrıca hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bildirildi.

Meteorolojiden Sağanak Yağış Uyarısı ve Sıcaklık Tahminleri

MGM'nin verilerine göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları başta olmak üzere Sinop, Artvin, Ardahan çevreleri ile Denizli'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri ve Antalya'nın batısının iç kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların özellikle bu bölgelerde zaman zaman etkili olması bekleniyor.

Artvin Valiliği'ne atanan Turan Ergün kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Turan Ergün nerelerde görev yaptı? Artvin Valiliği'ne atanan Turan Ergün kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Turan Ergün nerelerde görev yaptı?

Sıcaklık Durumu

Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredecek. MGM'nin tahminlerine göre Ankara'da en yüksek sıcaklık 33, en düşük sıcaklık 19 derece olacak. İstanbul'da en yüksek sıcaklık 31, en düşük sıcaklık 22 derece olarak öngörülüyor. İzmir'de ise en yüksek sıcaklık 37, en düşük sıcaklık 24 derece olarak tahmin ediliyor.

Yüksek Sıcaklık Uyarısı

Özellikle Batı Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklık oldukça yüksek seyredecek. Bugün hava sıcaklığının 9 ilde 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Aydın'da 44, Denizli'de 42, Şanlıurfa'da 42, Batman'da 42, Diyarbakır'da 41, Adıyaman'da 41, Kahramanmaraş'ta 41, Gaziantep'te 40 ve Kilis'te 40 dereceye kadar çıkabileceği öngörülüyor.

Meteoroloji, vatandaşların ani sağanak yağışlara karşı dikkatli olmaları ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle güneşin zararlı etkilerine karşı önlem almaları konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle açık alanlarda uzun süre kalmamaya ve su tüketimine dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Editör: Havva Andırır