Jandarma Genel Komutanlığı, 2025 yılı için toplamda 9.690 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. Adayların, bu ilan için 2023-2024 yılı KPSS puanına sahip olmaları gerekiyor. Alım yapılacak branşlar arasında jandarma, bot serdümeni, sıhhiyeci, muhabere ve havacılık gibi farklı meslek grupları yer alıyor.

Jandarma Uzman Erbaş Alımı Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Başvurular, 7 - 21 Ekim 2024 tarihleri arasında alınacak. Adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) aracılığıyla gerçekleştirebilirler. Adayların, KPSS'den en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Başvuruların kabul edilmesi durumunda, sınav tarihleri PTS'de ilan edilecektir.

0X0 Basvuru Tarihi Bitiyor Lise Mezunu Uzman Erbas Alimi Tam Gaz Devam Ediyor Sartlar Arasinda Kpss Yok 1710159960984

Jandarma Uzman Erbaş Alımına Kimler Başvurabilir?

Jandarma Genel Komutanlığına başvuracak adayların belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, en az ortaöğretim (lise) mezunu olmak ve 01 Ocak 2024 itibarıyla 20 yaşını doldurmuş, 27 yaşını geçmemiş olmak yer almaktadır. Ayrıca, askerlik hizmetini yapma şartı aranmamakla birlikte, askerlikte olan adayların belirli not ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru İçin Gereken Diğer Şartlar Nelerdir?

Adayların ayrıca sağlık durumlarına ilişkin belgeler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması gibi süreçleri de başarıyla geçmeleri gerekmektedir. Başvuruda bulunacak kişilerin, geçmişte askerlik okullarından veya Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nden çıkarılmamış olmaları, ayrıca herhangi bir kamu görevinden çıkarılmamış olmaları da önemli kriterler arasında yer almaktadır.

EGM Bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte? 2024-2025 Bekçilik başvuru tarihleri belli oldu mu, başvuru şartları neler? EGM Bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte? 2024-2025 Bekçilik başvuru tarihleri belli oldu mu, başvuru şartları neler?

Kpss Sarti Yok Msb Duyurdu Iste 777 Uzman Erbas Alimi Sartlari Msb Uzman Erbas Msb Uzman Erbas Sartlari Zww7

Sözleşmeli Uzman Erbaş Alımında Hangi Branşlar Var?

Alımlar, 9.075 jandarma, 5 bot serdümeni, 500 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık branşında gerçekleştirilecektir. Bu branşlar için belirli kontenjanlar ayrılmış olup, şehit veya vazife malülü eş ve çocukları için %2 kontenjan tahsis edilmiştir.

Editör: Mehmet Çetil