2024 Paris Olimpiyat Oyunları için geri sayım resmen başladı. Geçtiğimiz ay Yunanistan'daki Olympia Antik Kenti'nde gerçekleştirilen geleneksel meşale yakma töreniyle başlayan seremoniler, 26 Temmuz'da Paris'te büyük bir açılış töreni ile zirveye ulaşacak. Başkent Paris, 26 Temmuz Cuma günü TSİ 22.00'de Seine Nehri kıyısında muhteşem bir açılış seremonisi ile Olimpiyat Oyunları'nı başlatacak.

Türkiye'den Kaç Sporcu Yer Alacak?

Türkiye, 2024 Paris Olimpiyatları'na 55 sporcuyla katılacak. Bu sporcular, atıcılık, atletizm, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, güreş, halter, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme gibi çeşitli branşlarda madalya mücadelesi verecekler. Tokyo 2020'de madalya kazanan isimlerin de aralarında bulunduğu Türk sporcular, ülkemizi Paris 2024'te temsil edecekler.

Paris 2024 Olimpiyatları Logosu ve İlkeler

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın logosunda altın madalya, olimpik ve paralimpik hareketin sembolü olan alev ile Fransa'nın sembolü Marianne yer alıyor. Bu olimpiyatlar aynı zamanda çevre dostu bir yaklaşımla düzenlenecek; sıfır atık politikası, düşük karbonlu çevre dostu binalar ve yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımı gibi önlemlerle sürdürülebilirlik öne çıkacak. Ayrıca, cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık alanlarında da ilklere imza atılacak.

RC Strasbourg - Lens maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? RC Strasbourg - Lens maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? RC Strasbourg - Lens maçı yayın linki, ŞİFRESİZ mi? RC Strasbourg - Lens maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Paris 2024 Spor Branşları

Paris 2024 Olimpiyatları'nda 3x3 basketbol, atletizm, boks, artistik cimnastik, yüzme, voleybol gibi birçok spor branşı yer alacak. Bu disiplinlerde dünya genelinden binlerce sporcu, zirveye ulaşabilmek için ter dökecekler.

Editör: Havva Andırır