E-Devlet Üzerinden Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Sorgulama: 2024 Yılı Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ve Sonuçlara Nasıl Ulaşılır? E-Devlet Üzerinden Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Sorgulama: 2024 Yılı Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ve Sonuçlara Nasıl Ulaşılır?

ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu önemli sınavın ardından adaylar, sınavın soru ve cevaplarını merakla bekliyor. ÖSYM'nin yayımladığı bilgiye göre, DGS'nin soru ve cevaplarının sınavın tamamlanmasından hemen sonra resmi web sitesi olan osym.gov.tr üzerinden erişime açılması planlanıyor.

DGS Cevap Anahtarı Ne Zaman Yayınlanır?

DGS'ye giren adaylar, sınavın sona ermesiyle birlikte sınav sorularının ve bu sorulara ait doğru cevapların ne zaman yayımlanacağını araştırıyor. ÖSYM'nin belirttiği takvime göre, sınav sonuçlarına ilişkin detaylar ile birlikte soru kitapçığı ve cevap anahtarı, sınavın bitişinden itibaren kısa süre içinde adayların erişimine sunulacak.

ÖSYM'nin DGS Hakkındaki Bilgilendirmesi

ÖSYM, sınav sürecinde adaylara yönelik olarak soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayımlanacağı tarih konusunda şu ana kadar herhangi bir değişiklik yapmadı. Adaylar, sınavın hemen ardından doğru cevapları öğrenerek sınav performanslarını değerlendirme ve gerektiğinde itiraz etme şansına sahip olacaklar.

Editör: Havva Andırır