Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in geçtiğimiz yıl festivalin iptal edildiğini duyurmasının ardından, bu yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklandı. Festivalin iptal edilme nedenleri arasında, yönetmen Nejla Demirci’nin "Kanun Hükmü" isimli belgeselinin festival seçkisinden çıkarılmasıyla başlayan tartışmalar yer almıştı. Başkan Böcek, festivalin bu yıl kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.

Festivalin Yarışmalı Bölümü ve Ödüller

2024 Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, toplamda 5 milyon TL'lik ödül bütçesiyle sinemacılara ve sinema emekçilerine büyük destek sağlamayı amaçlıyor. Festivalin yarışmalı bölüm başvuruları için geri sayım başladı ve sinema camiası tarafından büyük ilgiyle bekleniyor.

Fazıl Say’dan Ahmet Çakar’a Sert Sözler: İdil Bilgen’e Yapılan Eleştiriler Haksız mı, Destek Mesajının Arkasında Ne Var? Fazıl Say’dan Ahmet Çakar’a Sert Sözler: İdil Bilgen’e Yapılan Eleştiriler Haksız mı, Destek Mesajının Arkasında Ne Var?

Untitled (10)-3

Jüri Başkanı Kim Olacak?

Festivalin Ulusal Film Yarışması bölümünün jüri başkanlığına ünlü yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek getirildi. Özpetek, ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül kazanmış bir sinemacı olarak tanınıyor. 2018 yılında Altın Portakal’dan yaşam boyu onur ödülü almış olan Özpetek, festivalin jüri başkanlığını üstlenerek sinema dünyasında önemli bir rol oynayacak.

Sanat Direktörü Kimdir?

Festivalin sanat direktörlüğünü Deniz Yavuz üstlenecek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Festivalimiz bu yıl 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Bu yıl festivalimizin sanat direktörlüğünü Sayın Deniz Yavuz yürütecektir. Tüm sinemaseverleri festivalimizde buluşmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu. Yavuz’un yönetiminde festivalin bu yılki programı ve etkinlikleri ile ilgili detaylar netleşmeye devam edecek.

Editör: Mehmet Çetil