Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokula yeni başlayan öğrencilerin şubelerini ve öğretmenlerini kura çekimi yöntemiyle belirleyecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ilkokul 1. sınıf ve 5. sınıfların şube belirleme işlemi, kura çekimi ile gerçekleştirilecek. Veliler, bu sürecin detaylarını merak ediyor ve şube kura çekiminin ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyor.

Şube Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

İlkokul 1. ve 5. sınıfların şube kura çekimleri, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Kura çekimi sonrasında, öğrenci ve veliler e-Okul sistemi üzerinden sınıf ve öğretmen bilgilerine ulaşabilecekler. Bu sistem aracılığıyla öğrencilerin hangi sınıflarda yer alacakları ve öğretmenlerinin kimler olduğu belirlenmiş olacak.

Öğretmen atama krizinde Milli Eğitim Bakanı Tekin son noktayı koydu! Şimdi gözler Danıştay'da Öğretmen atama krizinde Milli Eğitim Bakanı Tekin son noktayı koydu! Şimdi gözler Danıştay'da

Sınıf Şubeleri Nasıl Belirlenecek?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin şubelerinin kura yöntemiyle belirleneceği belirtilmiştir. Bu kura, e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça yapılacaktır. Ayrıca, ilkokul ve ortaokulda şube değişikliği, yalnızca velinin yazılı talebi üzerine ve rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu ışığında, bir defaya mahsus olmak üzere gerçekleştirilebilecektir. Bu düzenleme, öğrencilere uygun eğitim ortamları sunmayı hedeflemektedir.

Editör: Havva Andırır