Trabzon'un Sürmene ilçesinde 2011 yılında yaşanan bir trajedi, Ahmet Cerrah’ın hayatını değiştirdi. Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen baraj inşaatı kazasında, Jeofizik Mühendisi Hüseyin Dervişoğlu ve İnşaat Mühendisi Orhan Kemal Ulusoy’un bulunduğu kamyonet Çoruh Nehri'ne düştü. Dervişoğlu’nun cansız bedeni 10 ay sonra bulunurken, Ulusoy’un cesedi bulunamadı. Bu olayın ardından Cerrah, arama-kurtarma gönüllüsü olmaya karar verdi ve Sürmene Arama-Kurtarma Derneği’ni (SÜR-AK) kurdu. Kurduğu dernek bünyesinde, boğulma, sel, heyelan, yangın gibi olayların yanı sıra depremlerde de 188 hayat kurtardı.

Kalp Krizi ve Yoğun Bakım Süreci

Ahmet Cerrah, 25 Temmuz’da Sürmene Devlet Hastanesi'ne göğüs ağrısı şikayetiyle başvurdu. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen Cerrah, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağırlaşarak yoğun bakım ünitesine alınan Cerrah, beyin kanaması da geçirdi. Tüm müdahalelere rağmen, Cerrah hayatını kaybetti.

Cenaze Töreni ve Katılımcıların Duyguları

Ahmet Cerrah için Sürmene Eski Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Sürmene Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve çok sayıda kişi katıldı. Cenazede, Cerrah'ın ailesi ve arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Cerrah, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Sürmene Yemişli Mahallesi Perneli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

66A74730763F277308D9D29C

EGM Bekçi alımı 2024: Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte Bekçi alımı başvuru şartları EGM Bekçi alımı 2024: Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte Bekçi alımı başvuru şartları

Cerrah’ın Özverili Çalışmaları ve Anısı

SÜR-AK Derneği Başkan Yardımcısı Kaan Seymen, Ahmet Cerrah’ın herkesin yardımına koştuğunu ve kendinden başka kimseyi darda bırakmadığını belirtti. Arkadaşı Ali Aydın, Cerrah’ın Türkiye genelindeki arama-kurtarma çalışmalarındaki özverisini ve Sürmene’nin gururu olduğunu ifade etti. Muhtar Rıfat Karabacak, Cerrah’ın hayvan ve insan dostu olarak mükemmel bir mücadele verdiğini vurguladı. Dernek arkadaşı Kemal Abdioğlu ise, Cerrah’ın enkazlara gözü kapalı girdiğini ve büyük bir cesaret gösterdiğini söyledi.

Editör: Mehmet Çetil