Her yıl olduğu gibi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesinde vatandaşlar toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer büyük şehirlerdeki durumu araştırdık.

İstanbul'da Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

İstanbul'da 15 Temmuz'da toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. İstanbulkart ile entegre olan İETT otobüsleri, özel halk otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel araçları, Şehir Hatları vapurları (İDO Körfez hariç), Metro İstanbul tramvay, metro, hafif metro, füniküler, teleferik ve Kadıköy-Moda nostaljik tramvayı, vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek.

Ankara'da Ücretsiz Toplu Taşıma

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, 15 Temmuz Pazartesi günü saat 06.00'dan başlayarak 16 Temmuz Salı günü saat 06.00'ya kadar EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Ankara'da yaşayanlar, otobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Kamu ve Özel Sektörde Esnek Çalışma Modeli Ne Zaman Uygulanacak? OVP’de Yer Alan Tarih ve Detaylar Neler? Kamu ve Özel Sektörde Esnek Çalışma Modeli Ne Zaman Uygulanacak? OVP’de Yer Alan Tarih ve Detaylar Neler?

İzmir'de İndirim ve Ücretsiz Ulaşım

İzmir'de ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde toplu taşıma hizmetleri özel bir düzenlemeyle sunulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, İzmir Metro ve Tramvayı'nda %50 indirim uygulanacak. Ayrıca İZBAN, Cumhurbaşkanlığı kararıyla tüm seferlerde ücretsiz hizmet verecek.

Editör: Havva Andırır