Mersin’in Mut ilçesinde, CHP İlçe Başkanı Abdurrahman Günay ve beraberindeki iki kişi, Zeytin ve Zeytinyağı Festivali sırasında yaşanan bir olay nedeniyle gözaltına alındı. 27 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen festivalde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın konuşması sırasında AK Parti İlçe Başkanı Adem Çopur’un tepkisi üzerine arbede yaşandı.

Olayın Ardından Neler Yaşandı?

Festival sırasında, Adem Çopur’un tepki göstermesi üzerine, sivil polisler de dahil olmak üzere bazı kişiler Çopur’u engellemeye çalıştı. Bu sırada arbede çıktığı iddia edildi. Çopur, arbede sırasında darbedildiğini belirterek Abdurrahman Günay ve iki kişi hakkında şikayette bulundu. Olayın ardından Günay ve beraberindekiler emniyete davet edilerek gözaltına alındı.

Kızılay burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? 2024-2025 Kızılay bursu başvuru sonuçları için tarih! kizilay.org.tr  sorgulama ekranı Kızılay burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? 2024-2025 Kızılay bursu başvuru sonuçları için tarih! kizilay.org.tr sorgulama ekranı

66F964B9793Ca70899D92938

Gözaltı Süreci ve Serbest Bırakılma

Gözaltına alınan üç kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. CHP Milletvekili Gülcan Kış, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ve Baro Başkanı Gazi Özdemir’in de aralarında bulunduğu partililer, adliye önünde Günay’a destek verdiler. Abdurrahman Günay, savcılıkta verdiği ifadesinde, olay sırasında protokoldeki yerinden bile kalkmadığını savundu ve Çopur hakkında yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu. Yapılan işlemler sonrasında Günay ve beraberindeki iki kişi serbest bırakıldı.

Editör: Havva Andırır