Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcılarından Av. Sevdagül Tunçer, 1 Ocak 1992 tarihinde Isparta'nın Yalvaç ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretimini Yalvaç'ta başarıyla tamamladıktan sonra, Isparta Fen Lisesi’ni parasız yatılı olarak kazandı. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giren Tunçer, 2015 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu'nda stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatını aldı. 2018-2020 yılları arasında Ankara Barosu'na bağlı bir hukuk bürosunda yönetici avukat olarak görev yaptıktan sonra, 2020 yılında İstanbul Barosu'na geçiş yaparak kendi ofisini kurdu.

Siyasi ve Toplumsal Faaliyetleri

2012 yılında, hukuk fakültesinde öğrenciyken Atatürkçü Düşünce Kulübü’ne katıldı ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi oldu. Ancak, 2013 yılında TGB’den ayrıldı. Siyasi kariyerinde dikkat çeken isimlerden biri olarak Zafer Partisi'nde basından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş olan Tunçer, partinin üst düzey yöneticileri arasında öne çıkıyor.

"Yılmaz Tunç'tan Önemli Duyuru: Yargı ve İnsan Hakları Reformlarının Detayları 2024’te Açıklanacak" "Yılmaz Tunç'tan Önemli Duyuru: Yargı ve İnsan Hakları Reformlarının Detayları 2024’te Açıklanacak"

Sevdagul Tuncer

Son Dönemdeki Gelişmeler

Geçtiğimiz günlerde, Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Hakan Akşit ile çekildiği fotoğraf sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bu fotoğrafın ardından Tunçer, bir açıklama yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerine atıfta bulunarak bağımsızlık ve özgürlük vurgusu yaptı. Tunçer, özellikle genç kadın siyasetçilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti ve özel hayatının gündem olmasının ahlaki olmadığını belirtti.

Tunçer, Erzincan gezisinde bir öğrenciden aldığı destek mesajını paylaşarak, bu tür desteklerin kendisine güç verdiğini ifade etti. Açıklamasında, “Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek Atatürk’ün ruhunu ve vatan sevgisini hissettiğini vurguladı. Ayrıca, bireylerin özel hayatlarının toplum önüne çıkarılmasının kişisel çıkarların ön planda olduğunu gösterdiğini belirtti ve ülkenin sosyal ve ekonomik gelişmelerine odaklanılması gerektiğini savundu

Editör: Mehmet Çetil