Sevilla'nın forvet hattındaki yıldızı Youssef En-Nesyri, güçlü fiziği, hava hakimiyeti ve gol vuruşlarıyla Avrupa futboluna damgasını vurmaya devam ediyor. Peki kimdir bu Faslı golcü?

Youssef En-Nesryi kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mevki, oynadığı takım?

En-Nesyri, 1 Haziran 1997'de Fas'ın Fes şehrinde doğdu. Futbola ilk adımlarını yerel kulüplerde atarak attı. 2015 yılında ise Málaga'nın altyapısına transfer oldu.

Youssef En-Nesryi Malaga ve Leganes'te Yükselişi

En-Nesyri, Málaga'da 3 sezon boyunca forma giydi. Bu süre zarfında 24 maçta 4 gol atmayı başardı. 2018 yılında ise Leganes'e transfer oldu. Leganes'te 2 sezon boyunca 54 maçta 24 gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

Youssef En-Nesryi Sevilla'ya Transfer ve Avrupa Zirvesi

Başarılı performansı ile Avrupa'nın dev kulüplerinin ilgisini çeken En-Nesyri, 2020 yılında Sevilla'ya transfer oldu. Sevilla'da 4 sezondur forma giyen En-Nesyri, bu süre zarfında 148 maçta 62 gol atmayı başardı. En-Nesyri, Sevilla ile birlikte 1 La Liga şampiyonluğu, 1 Copa del Rey ve 1 UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı.

Galatasaray-Gaziantep FK Maçı Ne Zaman Oynanacak? Ertelenen Galatasaray-Gaziantep FK Maçın Tarihi ve Saati Belli Oldu mu? Galatasaray-Gaziantep FK Maçı Ne Zaman Oynanacak? Ertelenen Galatasaray-Gaziantep FK Maçın Tarihi ve Saati Belli Oldu mu?

Youssef En-Nesryi Milli Takım Kariyeri

En-Nesyri, Fas milli takımı ile de önemli başarılara imza attı. 2016 yılından beri milli takımda forma giyen En-Nesyri, 54 maçta 20 gol atmayı başardı. En-Nesyri, Fas milli takımı ile birlikte 2022 Afrika Uluslar Kupası'nda üçüncülük elde etti.

En-Nesyri'nin Geleceği

Henüz 27 yaşında olan En-Nesyri, önünde parlak bir gelecek var. Güçlü fiziği, hava hakimiyeti ve gol vuruşlarıyla Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biri olarak kabul edilen En-Nesyri, kariyerinde daha birçok başarıya imza atmaya aday.

Youssef En-Nesyri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Doğum Tarihi: 1 Haziran 1997
Doğum Yeri: Fes, Fas
Boy: 188 cm
Kilo: 73 kg
Mevkisi: Forvet
Ayak: Sağ/Sol
Mevcut Takım: Sevilla
Milli Takım: Fas
Başarıları: 1 La Liga Şampiyonluğu, 1 Copa del Rey, 1 UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu, 1 Afrika Uluslar Kupası Üçüncülüğü

Editör: Murat Serdar Yıldız