2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kalan kontenjanlar ve taban puanları merak konusu oldu. Adaylar, herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayanlar için ek yerleştirmelerde şanslarını deneyecekler. İşte, 2 ve 4 yıllık üniversitelerin taban puanları ve boş kontenjanlar hakkındaki güncel bilgiler:

2024 YKS Boş Kalan Kontenjanlar Ne Zaman Belli Olacak?

YKS boş kalan kontenjanlar, yükseköğretim programlarına yapılacak kayıt işlemlerinin ardından netleşecektir. 23 Ağustos'ta kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından üniversiteler, boş kalan kontenjanları ÖSYM'ye bildirecek. Bu süreç tamamlandıktan sonra, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. Bu aşamada, boş kalan kontenjanlar ve detaylar açıklanacaktır.

YKS'de Kaç Kontenjan Boş Kaldı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada, 2024 YKS sonuçlarına göre toplam 1 milyon 21 bin 986 kontenjandan 987 bin 388'ine yerleştirme yapıldığı belirtildi. Devlet üniversitelerinde tahsis edilen 598 bin 709 genel kontenjanın 591 bin 257'sinin dolduğu, doluluk oranının ise yüzde 98,8 olduğu ifade edildi. Vakıf üniversitelerindeki kontenjanların doluluk oranı ise yüzde 91,14 olarak kaydedildi.

2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı mı, hangi tarihte açıklanacak? YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Duyurulacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı mı, hangi tarihte açıklanacak? YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Duyurulacak?

2024 YKS Taban Puanları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS 2024 taban puanları ve boş kontenjan bilgileri, yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından açıklanacaktır. Şu an için taban puanları ve boş kontenjanlar hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Bu bilgiler, kayıt işlemlerinin bitmesinin ardından detaylı olarak ÖSYM tarafından duyurulacaktır.

Ek Tercih Süreci ve Detaylar

Ek tercih süreci, boş kalan kontenjanlar belirli olduktan sonra başlayacaktır. Adaylar, boş kontenjanlar doğrultusunda ek tercihler yaparak yerleştirme şanslarını artırabilecekler. Tercihlerin nasıl yapılacağı ve ek yerleştirme detayları, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden takip edilebilecektir.

Editör: Havva Andırır