ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sürecinin başladığını duyurdu. Adaylar, tercihlerini 25 Temmuz'dan itibaren 2 Ağustos 2024 tarihine kadar ÖSYM'nin resmi web sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden bireysel olarak yapabilecekler.

YKS Tercihleri Değiştirilebilir Mi?

Tercih işlemleri, 2 Ağustos Cuma günü saat 23.59'a kadar devam edecek. Bu süre içinde adaylar, tercih listelerini istedikleri kadar değiştirebilecekler. ÖSYM'nin yayınladığı kılavuza göre, adaylar tercihlerini yaparken ve sonrasında değişiklik yapmak istediklerinde https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak güncelleme yapabilecekler.

Tercih Onaylama ve Bilgi Kontrolü

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, tercih işlemlerini tamamladıktan sonra adayların tercih süresi içinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih bilgilerini kontrol etmeleri ve yazıcıdan tercih listelerinin bir dökümünü alarak saklamaları gerektiği belirtildi. Bu adımın önemi, adayların tercihlerinin doğru ve eksiksiz şekilde kaydedildiğinden emin olmalarını sağlamak amacıyla vurgulandı.