Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih işlemleri, 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Üniversite adayları, açık kalan kontenjanlara başvurularını yaparak yerleştirme sürecine dahil oldular. Şimdi ise gözler ÖSYM’nin duyuracağı ek tercih sonuçlarına çevrilmiş durumda. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili güncel bilgiler ve beklentiler…

YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları henüz açıklanmadı. Adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. ÖSYM, ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih konusunda henüz net bir bilgi paylaşmadı. Sonuçların açıklanacağı tarih belirlendiğinde, bu bilgilere ÖSYM’nin resmi web sitesinden ve duyurularından ulaşılabilecektir. Adayların sonuç açıklama tarihiyle ilgili gelişmeleri takip etmeleri, bilgiye zamanında ulaşmalarını sağlayacaktır.

Kayıt İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversiteye yerleşmeye hak kazanan adaylar için kayıt işlemleri başlayacak. Kayıt işlemleri, yerleştirme sonuçları duyurusunda belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Adayların, kayıt hakkı kazandıkları üniversitelere belirtilen süre zarfında başvurmaları zorunludur. Kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer almaktadır.

YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek? YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek?

Ösym-2

Kayıt Süresi ve Bilgiler

Kayıt için başvuruda bulunmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar, kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Bu nedenle, adayların kayıt tarihlerine dikkat etmeleri ve gerekli belgelerle birlikte üniversitelere başvurmaları büyük önem taşımaktadır. Üniversiteler tarafından sağlanacak olan kayıt bilgileri ve tarihler, sonuç duyurusu ile birlikte adaylara bildirilecektir.

Editör: Mehmet Çetil