Melek Karahan’ın Hayvanseverliğiyle Yürekleri Isıtan Hikayesi

Melek Karahan, Türkiye’nin Mardin ilinde yaşayan ve Amerikalı aktris ve fotomodel Marilyn Monroe'ya benzerliğiyle ün kazanan bir hayvanseverdir. 46 yaşındaki Karahan, kazancının büyük bir kısmını sokak hayvanlarına harcayarak dikkat çekmektedir. Dinar, Afyonkarahisar’dan 9 yıl önce antik kent Mardin’e yerleşen Karahan, burada küçük bir dükkan işletmekte ve aynı zamanda bir kedi sığınmaevi kurarak sokak hayvanlarına yardım etmektedir.

6187023E45D2A06698464F79

Hayvanseverlik ve Sosyal Sorumluluk

Melek Karahan, kazancının %90’ını sokak hayvanları için harcadığını ve bu canlara sahip çıkmanın kendisini mutlu ettiğini ifade ediyor. 6 metrekarelik küçük dükkanında sabun ve kolonya satan Karahan, dükkanında çok sayıda kedi ve köpeğe bakıyor. Yerli ve yabancı turistler, hayvansever Karahan ile hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya giriyor.

YALI ÇAPKINI 6 EYLÜL 2024 CUMA bu akşam var mı, yok mu? Yalı Çapkını yeni sezon bölümleri ne zaman başlayacak, bu hafta mı, haftaya mı? İşte tarih YALI ÇAPKINI 6 EYLÜL 2024 CUMA bu akşam var mı, yok mu? Yalı Çapkını yeni sezon bölümleri ne zaman başlayacak, bu hafta mı, haftaya mı? İşte tarih

6187023E45D2A06698464F73-1

Sokak Hayvanları İçin Özverili Çalışma

Karahan, sadece hayvanların beslenmesi ile ilgilenmekle kalmayıp, aynı zamanda onların tedavi masraflarını da karşılıyor. Son iki ay içinde 182 kedi ve köpeğin tedavisini yaptıran Karahan, bu hayvanların sağlığına kavuşması için büyük çaba sarf ediyor. Engelli ve bakıma muhtaç hayvanlara özel bir ilgi gösteren Karahan, birçok felçli kedi ve köpeğe de bakıyor.

Mardinli Marilyn Monroeya Isyeri (1)

Kedi Sığınmaevi ve Tedavi Süreci

Karahan’ın Mardin’de kurduğu kedi sığınmaevi, zaman zaman 50’den fazla kediye ev sahipliği yapıyor. Tedavileri tamamlanan kediler, yeniden doğaya salınıyor. Karahan, yavru kedileri emzirebilmesi için annelerini kısırlaştırmamaya özen gösteriyor. Yeni doğan kedilerin çöpe atılmasını engellemek için büyük bir çaba sarf eden Karahan, günün büyük bir kısmını bu canların bakımına ayırıyor.

1200X628-6

Köpekler İçin Barınak Hayali

Melek Karahan, sokak köpekleri için de bir barınak kurma hayali taşıyor. Sabahları kasaplardan et ve kemik toplayarak ya da bayat ekmeklerle köpekleri besleyen Karahan, kendi imkanlarıyla bu hayvanların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Hiçbir yerden destek almadan tamamen kendi imkanlarıyla bu işleri yürüten Karahan, dükkanını bile kredi çekerek açmış.

Mardinli Marilyn Monroe Melek Ka

Melek Karahan, hayvanseverliği ve özverisi ile sadece Mardin’de değil, tüm Türkiye’de örnek bir insan olarak tanınıyor. Sokak hayvanlarına olan sevgisi ve onların hayatını iyileştirmek için gösterdiği çaba, birçok kişi için ilham kaynağı oluyor. Karahan’ın hikayesi, hayvanseverlik ve sosyal sorumluluk açısından önemli bir mesaj taşıyor.

Raw Satacagi Sabunun Ismi Mardin

Bu büyük yüreği ve azmiyle, Melek Karahan, yerli Marilyn Monroe olarak değil, hayvansever bir kahraman olarak anılmayı hak ediyor.

Editör: Ali Çakar