Yaprak Dökümü dizisinin oyuncusu Yusuf Atala’nın da aralarında bulunduğu 11 kişinin tutuklandığı operasyon kapsamında, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize suç örgütüne yönelik soruşturma devam ediyor.

Eş Zamanlı Operasyonlar ve Yeni Gözaltılar

Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yalova, İstanbul ve Balıkesir’de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Bu operasyonlar sonucunda muhasebe, sözleşme ve pazarlama işlerini yürüttükleri belirtilen Yalova’da 6, Balıkesir’de 3 ve İstanbul’da 1 şüpheli daha gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

SON DAKİKA...Narin'i kim katletti, katili kim? Narin neden öldürüldü? Narin Güran nerede, hangi halde bulundu, otopsi sonucunda ne çıktı? SON DAKİKA...Narin'i kim katletti, katili kim? Narin neden öldürüldü? Narin Güran nerede, hangi halde bulundu, otopsi sonucunda ne çıktı?

Şikayetler ve Soruşturmanın Başlatılması

İki yıl önce, “devre mülk tatili” adı altında mağdur edildiklerini iddia eden çok sayıda kişinin şikayetleri üzerine Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, dosya için tek savcı görevlendirmişti. Soruşturma kapsamında, Yalova’nın Termal ilçesindeki bir termal otele, kısa mesaj ve internet paylaşımları aracılığıyla “Ücretsiz tatil kazandınız” vaadiyle getirilen kişilere devre mülk hissesi satıldığı; ancak çeşitli bahanelerle tatil yapmalarına izin verilmediği, aidat ödemek istemeyenlerin ise icra ile tehdit edildiği öne sürülen zanlılara yönelik operasyon başlatılmıştı.

İlk Operasyon ve Tutuklamalar

10 Haziran’da Yalova, Adana, İstanbul, Kütahya ve Aydın’ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda, 8-10 milyar lira haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen şirketin yöneticileri ve çalışanları olmak üzere 29 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 2 kişi savcılıktan serbest bırakılırken, nöbetçi hakimliğe çıkarılan 16 zanlı adli kontrol tedbirleri uygulanarak salıverilmiş, örgütün elebaşı olduğu ileri sürülen Orhan K. dahil 11 şüpheli ise tutuklanmıştı.

Operasyonun Devamı ve Yeni Gözaltılar

Operasyonun devamında, Yalova, İstanbul ve Balıkesir’de gözaltına alınan yeni zanlılar hakkında işlemler sürerken, soruşturma derinleşerek devam ediyor. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma, zanlıların detaylı bir şekilde incelenmesi ve adli süreçlerin titizlikle yürütülmesiyle devam ediyor.

Editör: Zeliha YAKUT